Drámai meccseken dőlt el a továbbjutás Amerikában

Tartogatott meglepetéseket az NFL, vagyis az amerikai focibajnokság rájátszásának első köre.

Ahogyan azt az NFL-től megszokhattuk, tartogatott pár drámai fordulatot a rájátszás első fordulója. Magyar idő szerint szombaton késő este kezdődött a wild card hétvége (amikor harmadik kiemeltek a hatodikkal, a negyedikek pedig az ötödikkel találkoznak), először az alapszakaszt nagyszerű formában kezdő, ám a végére kicsit botladozó Kansas City Chiefs látogatott az Indianapolis Colts otthonába. A vendégek 28 ponttal is vezettek a harmadik negyedben, mégsem tudták kiharcolni a hosszabbítást, ugyanis az remek napot kifogó Andrew Luck vezette hazaiak valami egészen káprázatos hajrával 45-44-re fordítottak és nyertek.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban folytatódtak a küzdelmek, az NFC keleti divíziójának élén záró Philadelphia Eagles látta vendégül a New Orleans Saints együttesét. A meccs hőse az a Shayne Graham volt, akit mindössze két hete igazolt le a Saints és aki a meccs utolsó támadásánál értékesített egy 32 yardos mezőnygólt, ezzel bebiztosítva csapata 26-24-es győzelmét és a továbbjutást.

AFC északi csoportját megnyerő Cincinnati Bengals vasárnap este fogadta a San Diego Chargerst és hiába lehetett zongorázni a két együttes közt a különbséget az alapszakaszban, ez hozta a hétvége legsimább meccsét. A hazaiaktól mindössze egy touchdownra és egy mezőnygólra futotta, így a szinte hibátlanul játszó Philip Rivers vezette San Diego szerezte meg a jogot, hogy a főcsoport-elődöntőben a Denver Broncosszal játsszon. Meskó Zoltán három puntot mutatott be a meccsen a Cincinnati oldalán.


Colin Kaepernick és 49ers nem fázott rá a Green Bay-i hidegben
Fotó: AFP

Vasárnap éjszakába nyúlóan játszott egymással a Green Bay Packers és a San Francisco 49ers, a 15 fok pedig nem csak szurkolóknak, hanem a játékosoknak is okozott kellemetlenséget. A sok sérüléssel tarkított meccsen a vendég 49ers irányította nagyrészt a találkozó alakulását és ugyan a Packers több ízben is feltámadt, a végén az idejével jól sáfárkodó Frisco egy utolsó pillanatban értékesített mezőnygóllal megnyerte a meccset 23-20-ra.

Kialakultak tehát a főcsoport-elődöntők párosításai, a jövő héten Carolina Panthers – San Francisco 49ers, Seattle Seahawks – New Orleans Saints, New England Patriots – Indianapolis Colts és Denver Broncos – San Diego Chargers összecsapásokat rendeznek. A felhozatalt elnézve ismételten csak nagy izgalmakra számíthatunk.

Eredmények – NFL, wild card hétvége

AFC:
Cincinnati Bengals (3.)–San Diego Chargers (6.) 10–27
Indianapolis Colts (4.)–Kansas City Chiefs (5.) 45–44

NFC:
Philadelphia Eagles (3.)–New Orleans Saints (6.) 24–26
Green Bay Packers (4.)–San Francisco 49ers (5.)  20–23