TOP10: tavaly rajtuk röhögtünk

Attól, mert az NHL, az NBA és az NFL profi játékosai hétről hétre parádés játékokat mutatnak be, még ők is tudak ügyetlenkedni.

Kezdjük listánkat a hokival. A jégkorongban több nehezítő körülmény is adott ahhoz, hogy a bombagólok mellett nagy potyákat is lássunk. Idén sem volt ez másképp, most a három legviccesebb videót mutatjuk meg.

A Toronto Maple Leafs kapusa, Jonathan Bernier nézett el egy hosszú ütést, majd a kapu mögül visszapattanó korongot szépen behúzta saját kapujába.

Bernier egy másik jelenettel is kiérdemlete, hogy bekerüljün éves összefoglalónkba, bár itt nem ő volt a hibás. Októberben az Ottawa Senators elleni meccsen ejtette fogságba saját kapuja.

Listánk harmadik szereplője Roberto Luongo, a Vancouver Canucks hálóőre. Az egyébként bravúrjairól ismert hokist Joe Thornton lövése csapta be, a pakk ugyanis a palánkról a kapu felső vasára perdült, onnan Luongo hátára, majd a hálóba.

Az amerikaifutball-ligát illetően is nehéz dolgunk volt, hiszen számtalan videó kering a neten a legnagyobb bénázásokról. A top3-ba bekerült a Miami Dolphins speciális csapategysége, hiszen a New England elleni csoportrangadón, egy mezőnygólnál a holder – ő tartja a játékszert a rúgónak – arccal vette le a labdát.

Jarrett Boykin, a Green Bay Packers elkapója furcsa touchdownt szerzett. Aaron Rodgers kezéből ugyanis úgy perdült ki a labda, hogy az szabaddá vált, a Bears védői pedig ezzel nem foglalkoztak. Az irányító szólt Boykinnak, hogy vigye be a célterületen belülre, ő így is tett. Hat pont volt a jutalma, a meccset pedig megnyerte a Packers.

A Tampa Bay-San Francisco mérkőzés utolsó negyedében egy trükkös játékra készültek a hazaiak, ám a Bucs futója peches módon elcsúszott a labdával, így nagy égés lett a dologból, főleg úgy, hogy Kendall Hunter felszedte a labdát és touchdownt szerzett.

Ugyan nem az NBA-ről, hanem annak csak az előszobájáról van szó: a középiskolai Kelet-Nyugat gálán Aaron Gordon nagyon lazán akart zsákolni, de még saját magát is meglepte azzal, hogy ilyet blamázott.

Néha még a legnagyobbak is tudnak hibázni. Nem kivétel ez alól LeBron James sem. A Miami sztárja az Oklahoma elleni találkozón hagyott ki egy 100 százalékos ziccert.

A Detroit-Brooklyn meccsen a vendégek néhány játékosa úgy döntött, hogy jól helyben hagyják a Pistons kabalafiguráját, aki ezt nem hagyta szó nélkül, és bosszút állt a Nets kosarasain. Persze az egész jelenet csak a show részre volt.

Mivel kilóg a sorból, így tízedik videónkra inkább a mulatságos jelzőt használnánk. Az NBA tavalyi All Star-meccsén a csapatok kabalafigurái adtak elő egy szórakoztató előadást. Nekünk a Chicago Bulls bikája a kedvencünk.