Erdeit “falhoz állította” Lou DiBella – lesz meccs

Világbajnokunk mégis bokszol januárban. Tegyük hozzá gyorsan: jelen állapot szerint. A híres, hírhedt promóter úgy látszik remek érdekérvényesítő.

November végén felröppent a hír, hogy Erdei Zsolt újra a márciusi Gyenisz Grachev elleni elcsalt meccse után ismét ringbe száll, méghozzá Elvir Muriqi ellen. Aztán a hírt másnap maga az érintett cáfolta. Erdei a többi közt például azt szerette volna, hogy a szervezők egy esetleges győzelem esetén garantáljanak neki egy nívósabb, akár világbajnoki mérkőzést, ám ezt nem vállalták. Más, például anyagi feltételek sem teljesültek, ezért lemondta a részvételt.

Holott már a szervezők a plakátot is kinyomtatták…

November végén, a hír hallatán is az volt az érzésünk, hogy itt valami nem stimmel, nem lehet csak úgy egy ilyen lemondani… Mert, ha már kinyomtatták a plakátot, már nyilván jegyet is értékesítettek. Azt is feltételezzük, hogy Lou DiBellának, Erdei világhírű amerikai promóterének nem lehet csak úgy ellentmondani –  feltéve, ha valaki valaha még kötelek közé akar lépni a profi világban…

A mérkőzés plakátja
Forrás: profiboksz.hu

Úgy látszik Erdei akar, mert a SportKlub Dodzsem című műsorában kiderült, hogy mégis sikerült egyezségre jutnia amerikai promóterével.

“Azon vagyok, hogy létrejöjjön a januári meccs. A szerződés nincs aláírva, de azt szorgalmazom, hogy újra szorítóba léphessek, hiszen a meccs nélküli befejezés nem lenne kerek” – jelentette ki Erdei kamerák előtt. Meglehetősen nagy pálfordulás ez a két héttel ezelőtti elutasításhoz képest.