Sidney Crosby és megint Sidney Crosby

A Pittsburgh Penguins kanadai csatára előbb hosszabbítást érő gólt szerzett, majd el is döntötte a meccset a New York Islanders ellen.

Sidney Crosby még mindig csak 26 éves, de már 8. éve riogatja az NHL védőit és kapusait. Úgy ugrott fejest a sportágba, mint még senki. Első NHL szezonját mindjárt a hatodik legeredményesebb játékosként fejezte be 102 ponttal (39 gól, 63 passz), míg a második bajnoki éve alatt 120 pontot gyűjtött. Utóbbi teljesítményével a liga legjobbjaként az Art Ross-trófeát is kiérdemelte, ami azért is nagy szó, mert a sportág történetében tinédzser különdíjat se előtte, se azóta nem kapott…

Sidney Crosby kedden este New Yorkban riogatott. A harmadik harmadban szerzett góljával kiharcolta a hosszabbítást (2-2), majd a ráadásban szerzett góljával a hazai nézők legnagyobb bánatára eldöntötte a meccset. A New York Islanders megszakítás nélkül hetedszer kapott ki

A játéknap további érdekessége, hogy a Dallas megállította a Chicagót, amely így hatmeccses győzelmi szériát követően volt kénytelen vereséggel elhagyni a jeget, míg a San Jose tíz meccséből kilencedszer győzött Torontóban.

A hazai jégen szereplő Columbus Blue Jackets 1-0-ra verte a Tampa Bay Lightning együttesét, pedig elsőszámú kapusát, a szocsi téli olimpiai szereplésre is esélyes orosz Szergej Bobrovszkijt – akit az előző idényben az NHL legjobb hálóőrének választottak – sérülés miatt le kellett cserélni.

NHL alapszakasz, eredmények

Toronto Maple Leafs–San Jose Sharks2–4
New York Islanders–Pittsburgh Penguins 2–3 – hosszabbítás után
Washington Capitals–Carolina Hurricanes 1–4
Columbus Blue Jackets–Tampa Bay Lightning 1–0
Florida Panthers–Ottawa Senators 2–4
Chicago Blackhawks–Dallas Stars 3–4
Nashville Predators–Vancouver Canucks 1–3
Edmonton Oilers–Phoenix Coyotes 2–6
Anaheim Ducks–Los Angeles Kings 2–3 – szétlövéssel