Erőss Zsolt özvegye visszatér a hegyekbe

Sterczer Hilda az Alpokba készül. Erőss Zsolt özvegye férje halála után sem hagy fel a hegymászással.

A Blikk cikke szerint a két ünnep között Sterczer Hilda két társával az Alpokba megy, ahol minden bizonnyal négyezres csúcsokat vesznek majd célba. Erőss Zsolt özvegye a bulvárlapnak elmondta, szeretne a gyerekeinek jó példát mutatni, mivel az ő értékrendjében nem az élvezetek hajszolása a legfontosabb, hanem a természet szeretete és a mászás – illetve minden, ami ehhez tartozik.

„A kicsúszás és a lavinák okozhatnak gondot, de könnyebb visszafordulni, mint egy nyolcezresen, és a mentés is sokkal hatékonyabban működik”idézi a Blikk a 33 esztendős hölgyet, aki Erőss Zsolttal már járt az Alpokban.

Amíg a mászás tart, addig a két gyerekre, a 4 éves Gerdára és 2 esztendős Csomára a nagyszülők vigyáznak. Gerda egyébként azt mondta az anyukájának, hogy a Himalájára nem engedi el.

Amint arról írtunk, Erőss Zsolt és társa, Kiss Péter májusban a 8586 méter magas Kancsendzöngát hódították meg, de ereszkedés közben mindketten életüket vesztették.

De milyen egy 4000-es csúcs?

Nekünk, Éjjel-Nappal Budapest-néző, X-Faktoron élő, ereinkben transzzsírsavakkal karácsonyi ajándékokat kergető egyszeri polgároknak a 4000 méter épp a felének tűnik a 8000-nek, de odafent 4 km-en kb. ugyanúgy beleremegne a bélcsatornánk a látottakba (egyfelől a szépség, másfelől a félelem okán), mintha nyolcezren lennénk, ahogy ezt a lenti videó is tanusítja (nem a bélremegést…) Ön mit üzen Hilda asszonynak? Mi a magunk részéről ennyit: Csak óvatosan!