A Fehérvár edzőjét és két játékosát is eltiltották

Orbán Attila két, Varga Arnold és a székesfehérvári hokicsapat trénere, Marty Raymond egy meccset hagy ki.

Amint arról írtunk, vasárnap a Sapa Fehérvár AV19 hazai jégen nyert 3-1-re a Graz 99ers ellen, ezzel pedig egy ötmeccses vereségsorozat végére tett pontot az együttes. A mérkőzés végét ráadásul egy kisebb csetepaté is színesítette, szóval volt itt minden.

Nem ért véget ugyanakkor a hatvan perc leteltével a mérkőzés, hétfőn ugyanis az osztrák bázisú liga, az EBEL játékosbiztonsági testülete (DOPS) elemezte a találkozón történteket és két játékost, valamint a vezetőedző, Marty Raymondot eltiltotta.

Orbán Attila ugyan bunyózott egy jót, ám mégsem ezért, hanem gáncsolás miatt kénytelen kihagyni két meccset. Varga Arnold egy találkozót mulaszt, őt azért tiltották el mert a meccs utolsó öt percében kezdeményezett verekedést. Marty Raymond az EBEL büntetéskódexének 77. pontja ellen sértett. Ez annyit tesz, hogy a liga szerint nem tartotta megfelelő kontroll alatt. A graziaktól egyedül az Orbánnal verekedő Alexandre Picard kapott egy meccset, az indoklás hasonló, mint Varga esetében.

A büntetések azonnali hatállyal életbe léptek, így a fehérvári érintettek nem lesznek ott kedden az Olimpija Ljubljana elleni ütközet alkalmával.

“Az egész vezetés nevében mondhatom, hogy nem tartjuk korrektnek az ítéletet. Ha el is fogadjuk mondjuk Orbán Attila kétmeccses büntetését, akkor nem értem, hogy a grazi Picard miért csak egymeccses eltiltást kapott és hogy további vendégjátékosokat miért nem látott vétkesnek a szövetség? Fellebbezésre azonban nincs lehetőségünk. Viszont nem szabad, hogy ezen mérgelődjünk és az ítélet túlzottan lekösse a figyelmünket” – mondta Ocskay Gábor szakosztályigazgató.

Videó – A meccs vége: