Pekingben sem állt le Hosszú és Gyurta

Gyurta Dániel 200 méter mellen, Hosszú Katinka 200 méter gyorson és 200 méter vegyesen diadalmaskodott az úszók rövidpályás világkupa-sorozatának szingapúri állomásán.

Hosszú Katinka ugrott először vízbe a magyarok közül a döntőkben. A 200 méter gyors fináléjába ugyan csak a második legjobb idővel került, itt már mindenkit maga mögé utasított, majd egy másodperccel az őt követő Melani Costa előtt csapott célba.

Rövid pihenő után újra rajthoz állt a magyar úszó, ezúttal 100 méter pillangón. Talán a fáradság is közrejátszhatott, hogy Hosszút ausztrál és svéd riválisa is megelőzte, így “csak” a harmadik lett ebben a futamban.

32 aranynál tart idén Hosszú
Fotó: MTI

Egy verseny elteltével aztán újból az uszodába kellett sétálnia a Vasas világ- és Európa-bajnoknőjének, mégpedig az 50 méter hát rajtjához. Katinka itt szerepelt a leggyengébben, ötödik lett. Ezzel sem ért véget az úszás Hosszú számára, s útólag azt mondhatjuk, hogy ez nem is baj. A 25 esztendős úszó a 200 méter vegyesen is győzni tudott parádés teljesítményének köszönhetően.

Következhetett a magyar férfiak bemutatkozása a szerdai döntőkben. Gyurta Gergely 400 méter gyorson ötödik, Földházi Dávid pedig 100 méter vegyesen a hetedik helyen végzett, míg Gyurta Dániel megnyerte saját futamát, ő 200 mellen volt bő egy másodperccel gyorsabb a második brit Michael Jamiesontól. Daninak betegsége miatt korábban három állomást ki kellett hagynia, így mostani ötödik fellépésén ötödik győzelmét aratta kedvenc számában.

A nap végén természetesen Hosszú is úszott még egy negyedik helyet 200 méter háton, hogy ne legyen okunk panaszkodni a teherbírására.