TOP5: nagy bukták és felgyújtott lelátó

Íme, a sporthétvége érdekes történései, szubjektív szemmel.

Kezdjünk hazai pályán, vagyis a labdarúgó NB I 13. fordulójával. A két éllovas ugyanis meglepetésre kikapott, hiszen a Videoton és a Diósgyőr is elbukta aktuális meccsét. 

A nagyobb bukta talán a fehérváriaké, hiszen ők a sereghajtó Kaposvár otthonában maradtak gól nélkül, míg a DVTK-t a gyenge formában lévő Ferencváros fektette két vállra.

Így az élmezőny ismét szorossá vált, ráadásul a Debrecen újpesti sikerével feljött a második helyre.

Fotó: MTI

Ugorjunk egy kicsit, egészen Belgrádig. A szerb fővárosban ugyanis városi derbit rendeztek és a Crvena Zvezda-Partizan meccs nem múlt el balhé nélkül.

A riváisok szurkolói pirotechnikai eszközöket is bevetettek, aminek az lett az eredménye, hogy több helyen is tűz gyulladt ki a lelátón. A biztonsági személyzet távol maradt az incidensektől a képek alapján.

A meccset egyébként 1-0-ra a Zvezda nyerte, egy öngóllal.

Az NFL-ben viszont egy pozitív sztori adja a beszédtémát: a Philadelphia Eagles csereirányítója, Nick Foles az Oaklans Raiders elleni mészárlás során hét toucdown-passzt osztott ki csapattársainak, ez pedig rekordbeállítás.

Eddig a liga történetében hat irányítónak sikerült ez a bravúr, de Foles akár meg is dönthette volna a rekordot, hiszen ezt a hét hatpontos átadást három negyed alatt hozta össze, ám a hajrában edzője lehozta őt, és Matt Barkley dobált helyette.

A hét azonban még így is szép szám, főleg egy csereirányítótól, aki tavaly hét meccsen hozott össze hat TD-t…

Még maradtunk a tengertúlon, hiszen a Rutgers női focicsapata a Cincinnati ellen meccselt. Persze ez senkit sem érdekelne, ám úgy már talán igen, ha megnézzük, milyen góllal dőlt el az összecsapás.

Rachel Cole ugyanis 1-1-es állásnál, a hosszabbítás második félidejében, amikor már csak 20 másodperc volt hátra, legalább 25 méterről küldte a hálóba a labdát, megnyerve a találkozót a Rutgersnek.

Csodás gól, jár a taps érte.

Autósporttal zárunk, az Abu-Dhabi Nagydíj GP2-es futamán félelmetes baleset történt, ugyanis Jon Lancaster autója megugrott a rázókövön, így az felemelkedett és a mellette haladó Tom Dillman fején landolt.

Dillman szerencsére még tudott védekezni, hiszen kézzel eltartotta magától az autó első vezetőszárnyát, de ebből akár komolyabb sérülés is lehetett volna.