A 19 éves spanyol egymillió eurót nyert Párizsban

A szemtelenül fiatal spanyol zsugás, Adrian Mateos Díaz nyerte meg a WSOPE főversenyét, és a velejáró egymillió eurót.

A hatfős döntő asztalra került sor a World Series of Poker Europe főversenyén, melyen a győzelmet a mindössze 19 éves spanyol Adrian Mateos Díaz szerezte meg – írja a Poker.hu.

A Párizsban rendezett WSOPE főverseny fináléjával zárult az idei világbajnoki versenysorozat. Már csak hat játékos küzdhetett meg az egymillió eurós fődíjért, amit a legjobb pozícióból Adrian Mateos kezdhetett meg.

A 19 éves spanyol a chipleader pozíciót egyszer sem adta ki a kezéből, többek közt ő búcsúztatta a hatodik helyen a német Benny Spindlert, valamint az ötödik helyen az amerikai Ravi Raghavant is.

A negyedik pozíciót a hazai játékos, Jerome Huge szerezte meg, aki honfitársának, Fabrice Souliernek adományozta zsetonjai egészét, egy rendkívül rosszul kivitelezett blöffel.

Soulier köszönte az ajándékot, és bemasírozott a párbajba, ahol a német Dominik Nitschét harmadik helyre szorító Mateos várta.

A spanyol nagyjából ötszörös előnnyel vághatott neki a végső Heads Upnak, és ott sem talált legyőzőre. Souliernek esélye sem volt fiatalabb ellenfelével szemben, a második helye így is 610 ezer eurót ért, míg Mateos egymillió euróval gazdagodott.