Nadal a sírból hozta vissza a meccsét

A női és a férfi világelső, azaz Serena Williams és Novak Djokovic is magabiztosan jutott be az elődöntőbe a pekingi keménypályás tenisztornán. Rafael Nadal közel járt ahhoz, hogy kikapjon.

Rafael Nadal annak tudatában teniszezik a pekingi tornán, hogy amennyiben eljut a döntőig, úgy újra ő lesz a világelső. A nagy menetelés azonban veszélybe került pénteken, amikor az olasz Fabio Fognini ellen már 6-2, 4-1-es hátrányban volt, ráadásul az itáliai teniszezőnek labdája volt az 5-1-hez is.

A meccs elején egy kisebb sérülést összeszedő, emiatt a bal térdét fájlaló Nadal azonban feléledt, a maga javára fordította a második szettet, majd a döntő etapot 6-1-re nyerte meg és bejutott az elődöntőbe.

„Nem helyez rám nagy nyomást, hogy újra világelső lehetek. Sikerült már korábban, ha újra összejön, akkor örülni fogok neki. Majd meglátjuk mi lesz” – mondta a mallorcai klasszis, aki a cseh Tomás Berdych ellen meccsel a fináléba kerülésért.


Rafael Nadal ismét bebizonyította, hogy sosem adja fel
Fotó: AFP

Közben a világelső Novak Djokovic is bemasírozott a legjobb négy közé, miután két nagyon sima szettben nyert Sam Querrey ellen. A szerbre a francia Richard Gasquet vár a következő körben.

A hölgyeknél is elődöntős a világelső, Serena Williams a szebb napokat is megélt dán teniszezőt, Caroline Wozniackit ütötte ki. Az amerikai a lengyel Caroline Wozniaki ellen lép legközelebb pályára.

Eredmények – pekingi tenisztorna

férfiak (3,6 millió dollár összdíjazás), negyeddöntő:
Djokovic (szerb, 1.)-Querrey (amerikai) 6:1, 6:2
Gasquet (francia, 5.)-Ferrer (spanyol, 3.) 6:3, 6:4
Berdych (cseh, 4.)-Isner (amerikai, 8.) 7:5, 6:2
Nadal (spanyol, 2.)-Fognini (olasz) 2:6, 6:4, 6:1

Az elődöntőben: Nadal-Berdych, Djokovic-Gasquet

nők (5,2 millió dollár összdíjazás), negyeddöntő:
S. Williams (amerikai, 1.)-Wozniacki (dán, 6.) 6:1, 6:4
A. Radwanska (lengyel, 3.)-Kerber (német, 7.) 7:6 (9-7), 6:4
Kvitova (cseh, 9.)-Li Na (kínai, 4.) 4:6, 6:2, 6:4
Jankovic (szerb, 8.)-Safarova (cseh) 6:7 (3-7), 6:4, 6:4

Az elődöntőben: Kvitova-Jankovic, S. Williams-A. Radwanska