22 millió forintot kaszált a magyar kártyás

A magyar „Heavenwalker” néven kártyázó online zsugás a második helyet szerezte meg a PokerStars WCOOP sorozatának 62-es versenyén, amivel százezer dollárt, azaz 22 millió forintot kaszált.

Vasárnap este ért véget a PokerStars World Championship of Online Poker versenysorozatának 62-es sorszámú eseménye, melyen közel jártunk a győzelemhez. Végül a magyar „Heavenwalker” a második helyet szerezte meg, de így is 22 millió forintnak megfelelő dollárt nyert – írja a Poker.hu.

2 467 játékos nevezett a 700 dolláros Super KnockOut Hold’em tornára a PokerStars online világbajnokságán, a WCOOP-on. A kétnapos verseny első napját a magyar „Heavenwalker” zárta az élen, amikor már csak 35 játékos alkotta a mezőnyt.

Ők természetesen már mind biztos pénznyeremény tudatában folytatták a második napot, ami „Heavenwalker” meneteléséről (is) szólt. A magyar kártyás ugyanis bejutott a kilencfős fináléba, amit az ötödik helyről várhatott.

A türelmes játékának köszönhetően, na meg, hogy két ellenfelével is elbánt rögtön a finálé elején, máris az élre ugrott. Ezt az előnyét megőrizte egészen négy főig is, akik végül alkut kötöttek egymással.

A „Heavenwalker” kapta a legtöbb pénzt, 93 ezer dollárt, míg az ausztrál „ValueFolding” a második legnagyobb összeget, 84 ezer dollárt. Folytatódott tehát a finálé, a párbajba épp ők ketten jutottak be, köztük pedig nagy csata alakult ki a győzelemért.

Sajnos a bajnoki cím már nem jött össze a magyar zsugásnak, az utolsó partiban A-J lapokkal ment allin, ellenfele A-Q-val megadott, és mivel 8-5-J-Q-T lapok érkeztek az asztalra, az ausztrál „ValueFolding” nyerte meg a WCOOP karkötőt.

Heavenwalker” a 93 ezer dollár nyereménye mellé még begyűjtött 21 fejpénzt is, amiért további hétezer dollár járt, így összesen 100 702 dollárt, átszámítva kicsivel több mint 22 millió forintot kaszált.