Thomas Muhlocker Barcelona High Roller bajnoka

A fiatal német Thomas Muhlocker szerezte meg az EPT Barcelona High Roller tornájának bajnoki címét.

Bár már pár napja véget ért az EPT Barcelona főversenye, a High Roller tornán csak most avattak bajnokot. A győzelem Thomas Muhlockerhez került, aki a párbajban Daniel Negreanut verte meg – írja a Poker.hu.

Rendkívül nívós versenyt rendeztek az European Poker Tour Barcelona sorozatának zárásaként. Tízezer eurót kellett ugyanis befizetni annak, aki meg akarta magát mérettetni a High Roller tornán.

Végül 138-an neveztek, 42-en vásárolták vissza magukat, így alakítván ki az 1,8 millió eurós nyereményalapot. A híres pókersztárok között tűnt fel az FC Barcelona focistája, Gerard Piqué is, aki nem okozott csalódást, élete első jegyzett tornaeredményét érte el, amikor a 19. helyen búcsúzott a versenytől.

A döntőtől még messze volt Piqué, ahova mindössze nyolc játékos jutott be, a legtöbb zsetonnal a finn Joni Jouhkimainen. A legnevesebb pókeres viszont ő, hanem bizonyára a kanadai Daniel Negreanu volt, aki szintén remek zsetonállással vágott neki a végső küzdelemnek.

Jouhkimainennek nem sikerült túl jó a finálé, fokozatosan csúszott vissza, a negyedik hellyel kellett beérnie. A dobogó alsó fokára az amatőr francia hobbista zsugás, Jean-Noel Thorel ért fel, míg a párbajt az említett Negreanu mellett a fiatal profi német, Thomas Muhlocker játszhatta.

A kanadai hatalmas előnnyel vezetett, azonban szerencséje a torna legvégén hagyta el, Muhlocker fordítani tudott az álláson, majd a győzelmet is sikerült megszerezni. 390 ezer eurót nyert, mely egyben pályafutása első bajnoki címe is, Negreanu 264 ezer euróval gazdagodott, de még Thorel és Jouhkimainen is hatszámjegyű nyereménnyel zárt.