Megsértette a magyar szurkolókat, bocsánatot kért az edző

Az előző szezonban csúnyát mutatott a fehérvári tábornak, úgy látszik, megbánta.

Hannu Järvenpää, az EBEL-ben játszó Villach SV vezetőedzője több okból sem a székesfehérvári hokidrukkerek szíve csücske. A legfájóbb emlék minden bizonnyal az, mikor a 2011/2012 szezonban akkori csapatával az Olimpija Ljubljanával kiverte az osztrák jégkorong bajnokság rájátszásából a SAPA Fehérvár AV19 csapatát.

Mindezt úgy, hogy rendkívül sportszerűtlen módon, egy néha már-már nevetségesbe forduló mérkőzésen kikapott a Red Bull Salzburg csapatától (melynek az edzője szintén közutálatnak örvend Fehérváron, de az egy külön történet), ezért kapta a magyar csapatot ellenfélként a négy közé jutásért. A négy győzelemig menő párharc alatt is tett azért, hogy ne szeretetből tanulják meg a nevét.

Järvenpää tavaly nyáron csapatot váltott, új klubja pedig magához csábította a Fehérváron szerződést hosszabbító addig nagy kedvencnek számító Derek Ryant. Egykori kilencesünket azóta csak füttykoncert fogadja.

Ilyen előzmények után az Ördögkatlanba látogató Villach edzője egy felfokozott hangulatú meccsen be is mutatott a jégről távozóban a Volán-drukkereknek. Ezért a mozdulatáért kért elnézését a SportKlub kamerái előtt. A kiindulópont nem volt az, de ez viszont szép gesztus.