Karriermentő műtét vár olimpiai bajnokunkra

Pars Krisztián kalapácsvető vállát még szeptemberben megműtik, ennek ellenére nem egy, hanem még két olimpiára készül, vagyis 2020-ig biztosan atletizál.

Pars Krisztián a moszkvai vb-ezüst után egy héttel a világ eddigi legjobb eredményével (82,40 méter) máris legyőzte a friss világbajnok Pawel Fajdeket egy szlovákiai nemzetközi versenyen, ám a beavatkozás elkerülhetetlen – írja a hetivalasz.hu.

„Ilyen messzire tényleg nem repül minden nap a kalapács. De amit most érzek, az még csak véletlenül sem az elégtétel” – beszélt Pars, majd hozzátette, hogy a győzelemhez nem elég a 80 méter, de a 81 se feltétlenül.

Pars vállát műteni kell
Fotó: MTI

A vb-t követően a magyar kalapácsvető úgy nyilatkozott, hogy akkor fejben nem bírta a nyomást. Akkor, abban a pillanatban függetleníteni tudta magát a fájdalomtól.

„A vállaim sajogtak most is, de valahogy függetleníteni tudtam magam a fájdalomtól. Így is úgy is meg kell műteni még szeptemberben, a rieti nemzetközi verseny után. Balogh Péter főorvos már vár Győrben: el van meszesedve a vállam, ez nemcsak az izmokra, az idegszálakra is rámegy, ki kell szépen pucolni” – folytatta Pars.

Sokan úgy tudták, hogy 2016-ban befejezi pályafutását a most 31 éves Krisztián, ám ő nem így gondolja: „Miért hagynám abba három év múlva? Olimpiai ciklusokban gondolkodom, és ez az én esetemben azt feltételezi, hogy nem 2016-ban, hanem 2020-ban lehet vége.”

A teljes cikk ide kattintva olvasható.