Tapsvihar tört ki egy magyar buszon Barcelonában

Már Spanyolországban érte a hír Kemény Dénest és a magyar vb-delegációt: Universiade-győztes lett a férfi-vízilabdaválogatott.

Ahogyan arról írtunk, a magyar férfi-Universiade-válogatott Kazanyban a házigazda oroszok ellen szédületes csatában, hatalmas lelkierőről tanubizonyságot téve megnyerte a vízilabdatornát.

A siker óriási, tudja ezt Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és a magyar sporttársadalom is. A waterpolo.hu tudósítása szerint az örömhír már Spanyolországban érte utol az elnököt, valamint a vizes vb-re igyekvő magyar delegáció tagjait.

A magyar küldöttség azért küzd a napokban, hogy Budapest (és Balatonfüred) elnyerje a 2021-es vizes világbajnokság megrendezését, az esélyeink roppant jók. A döntést pénteken hozzák meg.


Fotó: Monoki Kálmán

A buszon (és persze előtte a repülőn) rangos “mezőny” gyűlt össze, ott volt Simicskó István sportért felelős államtitkár, Borkai Zsolt MOB-elnök, Szabó Bence MOB-főtitkár, Vezér Mihály százhalombattai és Tóth József angyalföldi polgármester, Vígh László kormánybiztos, a Nemzeti Sportközpontok vezetője, illetve több jelentős magyarországi cég vezetője, így Chris Mattheisen, a Telekom vezérigazgatója, illetve Deák Imre, a Danubius Hotels vezetője.

Az Universiade-győzelemről szóló hírt Kemény Dénes kapta meg először SMS-ben, felolvasta azt a többieknek, a busz utasai pedig egy emberként csapták össze tenyereiket.

„Gratulálok a csapat és a stáb tagjainak, nagyszerű sikert arattak. Egyszersmind személyes hálámat is küldöm, hiszen ez elnökségem első aranyérme… Oroszországban, az adott körülmények között győzni a döntőben óriási teljesítmény, látatlanban mondom – hiszen sajnos nem tudtam nézni a mérkőzést –: ehhez nem csupán játéktudás kellett, hanem hatalmas szív is” – üzent a srácoknak a szövetség elnöke.