Vereségével harmadik lett a Benedek-csapat

A Vodafone Kupa utolsó mérkőzésén a magyar férfi-vízilabdaválogatott 10-9-re kikapott Görögországtól, így a négycsapatos tornán harmadik lett nemzeti csapatunk.

Még a második hely sem jött össze
Fotó: MTI

Mivel szombaton Montenegró legyőzte a Vodefone Kupa döntőjének is beillő meccsen a magyar válogatottat, ezért szinte biztos volt, hogy Benedek Tibor együttese idén nem nyeri meg a tornát. Azonban a második helyet jó lett volna megszerezni, már csak azért is, mivel ez a találkozó volt az utolsó tétmeccs a barcelonai világbajnokság előtt.

A siker azonban nem jött össze, bár már 4-2-re is vezettek Háraiék, sőt 6-4-re és 8-6-ra is, tehát állandósult a kezdés után a kétgólos különbség.

Az utolsó negyedben viszont nem igazán ment a játék, a görögök pedig jókor találtak be, így a lefújás előtt egyenlíteni tudtak, majd amikor már egy perc sem volt hátra, a vezetést is megszerezték.

10-9-es vereségével a pólóválogatott így csak a harmadik pozícióban végzett a Vodafone Kupán. Reméljük a vb-n azért majd jobb produkciót nyújt a csapat.

Eredmény – Vodafone Kupa, 3. forduló

Magyarország – Görögország 9-10 (0-2, 4-0, 4-4, 1-2)

4. NEGYED

5-8. PERC: Madaras akkor lőtt gólt, amikor igazán kellett. Már a kapuban volt a labda, amikor a kapus hozzá tudott érni (9-8). Közvetlen közelről húzta be Delakas, emberelőnyben, így megint egál. Görög időkérés után a támadóidőt jelző óra nem indult el. Milonakis nagy gólt dobott a sarokba, fordítottak a görögök (9-10). Szívós elől leszedték a labdát. Emberelőnyben nem voltunk bátrak, nem lőttünk, így a görögök megnyerték a meccset.

1-4. PERC: Szerencsénk volt, a kapufa tetejéről perdült le a labda. Ötméterest végeztek el a görögök, ami kimaradt, majd Bátori pattintott mellé. Ez a lövés most viszont a kapuban kötött ki, csak sajnos nem mi szereztük (8-7). A görög kapus hárít, így nem tudunk meglépni. Vlachopoulos a harmadik gólját szerezve egyenlíteni tudott.

3. NEGYED

5-8. PERC: Szép akció végén megint közelebb férkőztek a görögök. Most tartjuk a különbséget. Jól védekeztünk, de a bíró mégis kiállítást ítélt, szerencsére Nagy megint a helyén volt. Hosnyánszky belőtte a hetedik magyar gólt (7-5). A görögök is betaláltak, Vlachopoulos messziről kapufás gólt szerzett. Vámos Márton hibátlan, három lövéséből három is beakadt (8-6).

1-4. PERC: Vlachopoulos labdája sajnos beakadt, így szépítettek a görögök. Decker lába görcsöt kapott, alig tudott kiszállni a medencéből. Nagy Viktor érkezett a kapuba. Újabb Hárai-csavar után Nagy Viktor védett nagyot, de az ismétlés már bent volt (5-4). Háraitól félnek a védők, inkább lerántották. Az ötméterest Vámos vágta be (6-4).

Félidő.

2. NEGYED

5-8. PERC: Ugyan gólt szereztünk, de a játékvezetők nem adták meg szabálytalanság miatt. Megint Decker hárított, nagyon jó napot fogott ki. Az utolsó percben kettős emberelőnybe került a magyar válogatott: Hosnyánszky Norbert ezt remekül használta ki, gyöngyörű mozdulattal talált be, 3-2. Hú micsoda gól… Hárai centerben kapta meg a labdát, és szinte azonnal a kapuba csavart.

1-4. PERC: Megint miénk a labda a ráúszásnál. Remek, Vámos Márton hatalmas pattintott lövése beakadt (1-2). Centerből majdnem behúzták a görögök, de a ziccer kimaradt, hiszen Decker Attila parádésan védett. Bátori Bence vállalkozott lövésre és szerencséje volt, hiszen furcsán pattant a labda, ez becsapta a kapust, így egal az állás (2-2).

Benedek Tibor szerint nem jó a játékunk ritmusa.

1. NEGYED

5-8. PERC: Decker ismét szépen védett, egyelőre nincs gól. Az egyik görög elhagyta a sapkáját a medencében. Kolomvos szerzi a meccs első találatát emberelőnyből. Nem sokkal később Fountoulis középről bombázott a hálóba, így már kettővel mennek a görögök.

1-4. PERC: Az első támadásnál nem jártunk sikerrel, de a görögök sem. Gór-Nagy a kapufát találta el, a görög még azt sem. Egyelőre sok a hiba. Madarasra fújták be az ötöst, szerencsére a felső lécet bikázta telibe az ellenfél.

Decker Attila kezd a kapuban.

Madaras Norbert adja az utasítást a többieknek az első ráúszás előtt.

Sajnos a tornagyőzelem elúszott, de reméljük, összejön a győzelem, hiszen ez az utolsó tétmeccs a világbajnokság előtt.

Előzetes: A férfi-vízilabdaválogatott győzelemmel kezdett a Margitszigeten, majd szombat este Montenegró legyőzte a Benedek-csapatot, így kicsúszott a magyar együttes kezéből az irányítás. Mivel vasárnap Montenegró legyőzte Németországot, így ők nyerték a Vodafone Kupát.

Nemzeti csapatunk számára így a második hely lehet a cél, ehhez azonban meg kell verni azokat a görögöket, akik a Szamarcidisz-kupán legyőztek minket két hete.