Gyilkossággal vádolják az NFL-játékost

Hivatalosan is vádat emeltek Aaron Hernandez, a New England Patriots játékosa ellen.

Fotó: AFP

Szerdán bilincsben vitték el hazából Aaron Hernandezt a rendőrök. Az amerikaifocistát korábban csak kapcsolatba hozták a félprofi amerikaifutballista Odin Lloyd meggyilkolásával, most viszont a vád már emberölés: a bíróság szerint ugyanis az első számú gyanúsított a New England Patriors tight endje, vagyis csak korábbi, hiszen a bostoni csapat azonnal kitette a keretből a liga egyik legjobbját. Hernandez engedély nélkül tartott lőfegyvert, a tárgyalás után a játékost letartoztatták.

William McCauley ügyvéd elmondta, a rendőrség a vádlott telefonjában üzenetek talált, amelyet az áldozatnak és két barátjának küldött a gyilkosság estéjén.

Hernandez helyzetét tovább rontja, hogy a biztonsági kamerák felvételén látható, hogy az áldozattal egy kocsiban ült és vitatkoznak a gyilkosság napján. Tovább rontja a helyzetet, hogy a játékos otthonában működő kamerák felvételeiről 6-8 óra anyag hiányzik, ugyanis a pletykák szerint Hernandez mindent törölt arról az estéről és még a mobiltelefonját is megsemmisítette.

Az ügyvéd szerint Hernandez háromszor rálőtt Llloydra miután az kiszállt a kocsiból, majd még kétszer mellbe lőtte. Ha bebizonyosodik bűnössége, minden bizonnyal tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat.

Hernandez kivágásával megszűnt a Patriots bivalyerős tight end-párosa, hiszen már csak Rob Gronkowski maradt a bostoni alakulatnál, de sérülései és legutóbbi műtétje miatt kérdéses, milyen formában lesz a szezonkezdésre.

A csapat egyébként több kiváló elkapót is elveszített a holtszezonban: távozott Wes Welker és Brandon Lloyd, míg a rövid passzoknál bevethető futó, Danny Woodhead is új munkaadót talált.

Ez azt jelenti, hogy Tom Brady kedvenc célpontjai nélkül marad a következő idényre. Szám szerint a passzok 75,2 százaléka olyan játékosokat talált meg, akik már nem tagjai a Patriots keretének.