Navratilova a férfiteniszezők védelmére kelt

Az egykori amerikai teniszcsillag szerint elég lenne két nyert játszmáig játszani a férfiaknak is a Grand Slam-tornákon.

A cseh származású, de sikereit amerikai színekben elérő 18-szoros egyéni és 31-szeres páros, 10-szeres vegyes páros Grand Slam-győztes teniszező a The Tennis Space nevá lapnak nyilatkozott a wimbledoni bajnokságra hangolva.

Wimbledonban egyébként Martina Navratilova 12-szer játszott egyéniben döntőt, 9 alkalommal győzni is tudott, 1982 és 87 között zsinórban. A karrier Grand Slam is összejött neki, egyéniben 166, párosban 177 tornát nyert, ez rekord a férfi és a női mezőnyben egyaránt.

Most azt mondja, nem kellene kivételt tenni a Grand Slam-tornákon: mint ahogy az év többi szakaszában a többi nagy ATP-versenyen, ezeken is elég lenne két szettet nyerni a férfiaknak.

“A teniszmeccsek nem szabad, hogy pszichikailag és fizikailag maratoni hosszúságúak legyenek, a sportágnak figyelnie kellene a játékosok egészségére hosszú távon. Vannak, akik azt mondják, a legjobb női játékosoknak három nyert szettig kellene játszaniuk, én viszont fordítva gondolom.

Manapság már egyébként is hosszúak a labdamenetek, nagyon sokat kivesznek az emberből ezek a mérkőzések. Nem tudsz regenerálódni. Ez olyan, mintha lefutnál egy maratont, majd 2 nap múlva vagy épp másnap újra le kellene futni. Aztán újra és újra. Ez nem normális” – mondta Navratilova.