Női csapata is lesz a Vidinek!

A Videoton FC női utánpótlás csapat indítását tervezi, ezért szakembereik június 8-án szombaton 15 órakor a Sóstói Stadionban toborzót tartanak.

A stadion portájánál várnak minden olyan 1999. január 1-e után született lányt, aki kedvet, tehetséget érez a labdarúgás iránt és szeretne a klub U15-ös csapatában futballozni! A tagtoborzót a Sóstói Stadion új műfüves pályáján tartják. Rossz idő esetén pedig a pálya melletti Puskás Ferenc Akadémia sportcsarnokában.

„Sportolj velünk!” – szól a VIDEOTON FC és az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület közös felhívása, amelyben női labdarúgókat keresnek 12-13 éves kortól. Az ARISZ női labdarúgó csapatának vezetői a múlt héten jelentették be, hogy megkezdték a tárgyalásokat a Videoton FC-vel arról, hogy a 2013/2014-es szezontól a piros-kék klub égisze alatt versenyezzenek.

Székesfehérváron az ARISZ neve már két évtizede összeforrt a női labdarúgással, így egyértelműnek tűnt, hogy a jelenleg a Fejér megyei női bajnokság 3. helyén álló gárda legyen a Videoton FC női szakosztálya. Az MLSZ elnökségének idei, márciusi határozata szerint a 2013/14-es bajnokságtól a férfi NBI – es és NB II – es kluboknak – felmenő rendszerben – kötelező lesz leány csapatokat indítani.

Az MLSZ Női Bizottsága szerint ez a szerepvállalás, sajátos gondoskodás – ami Nyugat-Európában már általánosnak nevezhető – óriási segítséget jelent a női focinak: újabb csapatok jönnek létre, erősödik a verseny, több klub lesz érdekelt a tömegesítésben, a minőségi játékosok felkarolásában.

Címkék: videoton fcarisz