183 kilós óriás lehet az NFL sztárja

A St. Louis Rams jól belehúzott a játékospiacon: leszerződtették a 183 kilós védőt, Terrell Brownt.

Az idei játékosbörzére – draft – Brown még “csak” 385 fonttal mérlegelt, vagyis 174 kilóval, ami már önmagában brutális, de egyik csapatnak sem kellett a védő. Így draftolatlan szabadügynökként szereték meg a Kosok a játékjogát, ám hamar kiderült, egy kicsit felszedett magára, hiszen most már 183 kilót nyom – ehhez 2 méter 8 centis magasság társul -, és ez a csapat vezetését is meglepte.


Terrell Brown a 177 centis, 90 kilós csapattársával
Fotó: Twitter

“Volt vele néhány fizikai probléma az újoncok felmérőjén, így ezt tisztázni kellett, de megoldottuk. Sokat dolgoztunk rajta, hogy a labda mindkét oldalán, tehát ne csak a védőfalban, hanem a támadók között is bevethető legyen. Végül úgy döntött, hogy a támadófalban akar szerepelni” – mondta a Rams edzője, Jeff Fischer.

Brown nem kapott túl sok játéklehetőséget az egyetemen, ettől függetlenül ha beleillik a Kosok játékrendszerébe, és képes lesz egyre több játékot a pályán tölteni, komoly fegyver válhat belőle.

A profi ligában egyébként nem igazán van ekkora méretekkel rendelkező sportoló, hiszen komoly fizikai erőt igényel a sportág, ezért a legtöbb falember jóval könnyebb. A visszavonult játékosok között van, aki elérte a 180-as határt,: a New York Giants jelenlegi játékosa, Michael Jasper még 203 kilóval jött ki a dratfra 2011-ben, amikor leszerződtette a Buffalo Bills, de hamar 170 kilósra fogyasztották, hogy felvegye a ritmust a profik között.