Új néven a kosarasok a döntőben

A férfi kosárlabda bajnoki döntőben Bericap Alba Fehérvár néven lépnek pályára a kék-fehérek, jelentették be a csapat vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
Kapcsolódó cikkek

Az ősi ellenfél, a Szolnoki Olaj KK elleni három győzelemig tartó páros csatában már szerdán, az első összecsapáson ezen a néven szerepel a csapat. Dávid Kornél a klub elnöke jelentette be a rövid hírt, majd hozzátette: „Nem kis feladat vár ránk a Szolnok ellen, de szeretnénk sikeresen zárni ezt az évet, mivel ez meghatározó lehet a klub számára a későbbiekben is.”

Nem mindennapi, nem is megszokott, ám annál dicséretesebb, hogy egy támogató, ha egy rövid sorozat erejéig is, de a bajnokaspiráns fehérvári gárda mellé állt. A Bericap Záródástechnikai Bt. hosszú évek óta elkötelezetten támogatja Székesfehérvár sportolóit, illetve csapatait, így nem csoda, hogy Papp Dénes az aranyéremre esélyes Albásoknak segít. Az ügyvezető Dávid Kornéllal folytatott beszélgetése meggyőzte, olyan szellemű profi munka és gondolkodásmód jellemzi a klubot, amilyent a cég is követ, és amely alkalmas biztató jövőkép kialakítására. „Nagyon remélem, hogy ez a gesztusértékű támogatás segíteni fog, hogy elérje a csapat a célt, mert ezzel a profizmussal és szakmai munkával van esély, hogy az itt sportolók példaképpé váljanak. Cégünk régóta jelen van a fehérvári sportéletben és mindig azokat támogatta, akiket profinak gondolt, legyen szó hokiról, öttusáról vagy kézilabdáról.”

Égi Tamás Székesfehérvár alpolgármestere kiemelte, hogy gratuláció illeti a csapatot, hiszen az idei év erőfeszítései elérték a céljukat, a bajnoki döntőbe kerültek a kosarasok. „Legyen ez a kosárlabda ünnepe! Titkon reménykedünk abban, hogy a kupagyőzelem, valamint az alap, és középszakaszbeli elsőségek után ezt az akadályt is sikerrel veszi a csapat. A város egy emberként áll a csapat mögött, bízom abban, hogy ez a szurkolásban is látszani fog!”

Halm Rolland, aki Dávid Kornéllal együtt részese volt a gárda eddig kiharcolt három bajnoki elsőségének, most szakosztály-igazgatói minőségben dolgozik a klubért. „Nagyszerű lenne, ha tenisznyelven szólva Grand Slamet érnénk el, hiszen az alap- és középszakaszt, valamit a Magyar Kupát megnyertük, csodás lenne a bajnoki döntőben is győzni. Nem lesz könnyű, a Szolnok kiváló csapat, de nekünk is remek keretünk van idén is, itthon kezdünk, szeretnénk jól szerepelni. A Szolnok nagyon jó erőkből áll, de már többször meg tudtuk őket lepni.” – hangsúlyozta.

Az egészen biztos, hogy a döntő első meccsének napjára is visszatart a klub korlátozott darabszámban belépőket, hogy aki csak aznap tudja megvásárolni, az is kaphasson. A pénztárnyitás szerdán 17.30-kor lesz, a találkozó, pedig 18.55-kor kezdődik.

Címkék: alba fehérvár