Rajtol a szegedi Gyorsasági Kajak-Kenu Világkupa

Olimpikonjaink, a sportág sztárjai, fiatal titánok és a külföldi ellenfelek mind jelen voltak azon a sajtóbemutatón, amelyet csütörtök délután tartottak Szegeden a hétvégi Világkupáról.

Baráth Etele, azt mondta: rendkívüli öröm, hogy az idei szezon Szegeden rekordlétszámú, 65 fős csapattal indul a hétvégi megmérettetéssel.

„Ez a győztesek sportja, életünk a víz” – ezek a szlogenek lesznek olvashatók majd mindenütt a versenyen, amellyel a tiszta életérzés üzenetét kívánja hirdetni a szakma – árulta el Kajak- Kenu Szövetség elnöke. Ami a számokat illeti: negyven ország ezernyi versenyzője evez majd a Maty-éri  pályán.

A város polgármestere, Botka László annak az örömének adott hangot, hogy a mezőnyben tíz szegedi versenyző is van, és hogy Szeged otthont adhat ennek a rangos megmérettetésnek.

Ábrahám Attila, a szervezőbizottság elnöke azt mondta el: ingyenesek lesznek a vasárnapig tartó futamok, amelyekre tízezres tömeget várnak.

Storcz Botond azt mondta: Szeged garancia arra, hogy egy jó világkupát, egy jó szezonnyitó versenyt láthassunk az Európa Bajnokság és a Világbajnokság előtt. A szövetségi kapitány szerint hétvégén olyan mezőny jöhet össze, amely vetekszik egy olimpiai versennyel, a fiataloknak pedig óriási bemutatkozó lehetőség.