Már csak Purak Zoltánért szoríthatunk az EPT nagydöntőjében

Egy magyar játékos maradt állva az European Poker Tour Grand Final főversenyén, Purak Zoltán ugyanis bár kevés zsetonnal, de továbbjutott a harmadik játéknapra.

A második játéknappal folytatódott az EPT Grand Final Monte Carlo főversenye. Sajnos az öt még mezőnyben lévő magyar közül négy kiestek, csak Purak Zoltán jutott tovább – írja a Poker.hu.

A Day 2 elnevezésű játéknapot rendezték a PokerStars által szponzorált EPT nagydöntőben. Még 286 játékos alkotta a mezőnyt, akik közt öt magyar zsugás bújt meg.

Németh András, Botond Balázs, Szabó Zoltán, Pechtinger Tamás és Purak Zoltán kvintettből viszont csak utóbbi maradt életben.

Purak végül kevesebb zsetonnal zárt (54400-al), mint amivel megkezdte a második játéknapot, de legalább továbbjutott. Így ott lehet a 105 másik túlélő játékos között, akik innentől a 80 fizetős helyek egyikéért küzdhetnek tovább.

Az élen a norvég Johnny Lodden szerezte meg a vezetést, több mint 600 ezer zseton tornyosul előtte. Egyelőre tehát neki áll a zászló, bár még nagyon sok van a végéig, amikor is majd a bajnok magasba emelheti a trófeát, és zsebre vághatja az 1 224 000 eurós fődíjat.