Áder János előtt sem kaptuk meg a hazai pályát

A Veszprém szívfájdító vereséget szenvedett a Kieltől, de a meccs alakulhatott volna másként is.


Fotó: MTI

 

A magyar bajnok nem lesz ott a férfikézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében Kölnben, mert a 32-31-es első meccsen összeszedett vereség után a visszavágón 29-28-ra kikapott a THW Kieltől.

A meccset nagyon jól kezdte a magyar csapat, 5-1-re is vezetett, de még a második félidő első harmadában is volt három gól a differencia a Veszprém javára.

“Az első félidő jól sikerült, a második félidőben nem tudtunk hatékonyan támadni, mert a Kiel mind az 5+1-es és a 3-2-1-es védekezést jól hajtotta végre” – nyilatkozta diplomatikusan Carlos Ortega, a veszrémiek vezetőedzője.

Fazekas Nándor, a mieink kapusa már kitért másra is: “Nehéz ilyenkor bármit is mondani. Gratulálok a Kielnek, ilyen a sport, csak egy juthat tovább. Rengeteg kiállítást kaptunk, ez nekem most a meccs után nagyon fájó. A Kiel ezeket profi módon és hatékonyan használta ki.”

Marko Vujin, a Veszprém korábbi, a Kiel jelenlegi játékosa korrekt nyilatkozatot tett: “Nagyon nehéz volt itt játszani, az elején zavarban is voltunk, de utána összeszedtük magunkat. A saját játékunkat tudtuk játszani, és a második félidei védekezésünk jelentette a győzelmet. Szomorú voltam, amikor megtudtam, hogy a Veszprémmel játszunk, mert véleményem szerint mindkét csapatnak a Final Fourban van a helye. Gratulálok a Veszprémnek, nagy csata volt.”

A magyar csapat klasszisai közül többen is élesen fogalmaztak. Császár Gábor és Gulyás Péter az NSO TV-nek  mondta el véleményét a játékvezetésről, míg Nagy László Twitter oldalán jelezte, nem ezt érdemelte a magyar csapat, a játékvezetés pedig szégyenteljes volt.

Nos, való igaz, a visszavágón az Olsen-Petersen dán játékvezetői páros a második félidő derekán több olyan ítéletet is hozott, amellyel a Kielnek kedvezett. Nem adott meg két jogos hétméterest a Veszprémnek, és talán egy kiállítással is adós maradt.

Véleményünk szerint azonban nem ez döntött, hanem az első mérkőzés utolsó 8 percében történtek. Akkor ugyanis 28-22-es veszprémi vezetéskor a macedón játékvezetők kétszer is kiállították Nagy Lászlót, a védelem és a támadás oszlopát, ezzel felhozták, győzelemre segítették a Kielt.

Fájó kudarc, talán jövőre sikerül a Final Four.

Videó – nyilatkozatok a meccs után: