Pieter de Korver lett a Berlin Cup bajnoka

A sikeres holland zsugás, Pieter de Korver nyerte a Berlin Cupot, amivel újabb trófeát tehetett be vitrinjébe.

Múlt héten rajtolt el az a berlini pókerfesztivál, melynek felvezető versenyeként először rendezték meg a Berlin Cupot. A hatalmas érdeklődést kiváltó tornán a holland Pieter de Korver szerezte meg a győzelmet – írja a Poker.hu.

Félelmetesen sikeresen debütált az 1100 euró nevezési díjú Berlin Cup. Az European Poker Tour német fővárosbeli versenysorozatának felvezető tornájára ugyanis 911 játékos adta le a nevezését, így az 500 ezer euró garantált nyereményalapot jócskán meghaladta a díjazás, összesen 883 670 eurót osztottak ki a pénzbe érő játékosok között.

Sajnos magyar kártyás nem volt köztük, és az ismertebb nemzetközi profik is viszonylag kis számmal vetették észre magukat. Fizetős helyekig jutott Aaron Lim, Maxim Lykov és Ismael Bojang is, és bár ők sem számítanak igazán sztárjátékosnak, a finálé rácáfolt a kétkedőkre.

Döntőbe jutott ugyanis a 2009-es EPT-főverseny győztese, a holland Pieter de Korver, valamint az EPT Snowfest-bajnok orosz Vladimir Geshkenbein is.

A nyolc fős fináléban kettejük csatájára lehetett számítani, de Geshkenbein hamar kiszállt a meccsből, ugyanis ő esett ki elsőként, még így is 17 ezer eurót csapva pókeres egyenlegéhez.

A veszélyes orosz gyors búcsúja után de Korver előtt megnyílt az út, és élt is a lehetőséggel, a párbajban a német Sebastion Gohrt legyőzve gyűjtötte be a Berlin Cup bajnoki címét és a 145 ezer eurós fődíjat.