Eksztázis után egygólos veszprémi vereség

Az MKB 28-22-re vezetett, de egy góllal kikapott a BL-negyeddöntőn.

Eredmény – férfikézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

THW Kiel – MKB Veszprém 32-31 (15-16)

Gólszerzők: Vujin 8, Ilics, Narcisse, Sprenger, Toft Hansen 4-4, Jícha, Sigurdsson 3-3, Ahlm 2, ill. Nagy László 11, Sulic 5, Jamali, Ugalde 4-4, Iváncsik T., Terzic 2-2, Császár, Oneto, Chema 1-1

Kiállítások: 2 perc, illetve 14 perc

A további mérkőzéseken:

Atletico Madrid – Barcelona 25-20
Metalurg Skopje – Kielce 25-27
Flensburg – Hamburg 26-32

Felemás érzésekkel tekinthetünk vissza a mérkőzésre, ugyanis a magyar csapat óriási bravúr kapujában állt. A meccs kezdete óta kiválóan védekezett, igaz ez még akkor is, ha sok gól esett az első félidőben.

Nagy László világklasszis teljesítményt nyújtott védekezésben és támadásban is, mellette az első félidőben Jamali, az egész meccs alatt pedig Ugalde és Fazekas volt vezéregyéniség. De aztán a végén meg Alilovic védett nagyokat és Sulic lőtt fontos gólokat.

A második félidőben 28-22-re is vezetett a magyar bajnok, de ezt követően Nagy Lászlót két alkalommal is kiállították, és ez megbénította a mieink játékát. Sigurdsson vezérletével egyenlítettek a németek, de ez sem törte meg a magyar csapatot, hiszen 30-28-ra ismét a mieink vezettek.

A végén emberhátrányba került a Veszprém, ezt a feljavuló Narcisse kihasználta, és 2 másodperccel a vége előtt megszerezte a győzelmet a Kielnek.

Az egygólos vereség nem sok, bőven ledolgozható, de a meccsben még ennél is több volt.

A visszavágót április 27-én rendezik a Veszprém Arénában.

Az élő, szöveges közvetítés az alábbiakban olvasható vissza.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

56-60. PERC: Ez az, Ugalde, Császár beadása után, majd Alilovic védett remekül – 28-29. Sőőőőt! Alilovic megint védett, a lerohanás után Sulic talált be, nem roppant össze a Veszprém, bravó, 28-30! Jicha ellen fújtak aztán a bírók, jöhetett a magyar csapat, Nagy László eladta. Vujin lőtt gólt azonnal, egy góllal ment az 58. perc elején az MKB. Újra eladta aztán Nagy, Jamali ezúttal sem értette meg. Narcisse egyenlített 30-30-nál, majd Nagy az utolsó utáni pillanatban bevágta. Alilovic a 30. perc elején védett, de hetest kaptak a németek, Császárt pedig kiállították. Ilic belőtte, 31-31, az utolsó percet emberhátrányban játszotta a Veszprém. Terzic előtte 8 másodperccel a vége előtt, jöhettek előre a németek, de még előtte időt kértek. Narcisse belőtte, hihetetlen… Megnyerte a Kiel.

51-55. PERC: Két gólra jött fel a Kiel, Nagy László nem akarta bántani – Narcisse volt eredményes, 26-28! Iváncsik Tamás kétszer is rontott szélről, majd Fazekas hihetetlenül fontos helyzetben védett. Majd Omeyer is. A letámadás végén Nagyot megint kiállították. Hozzá sem ért Narcisse-hoz. Feljöttek egyre, Sprenger ILYEN NINCS: 28-28! Időt kért Ortega. 22-28-ról 28-28, köszönhetően a játékvezetőknek is.

46-50. PERC: Ilic lőtte a 21. német gólt, addigra már Nagy meglőtte a 26. magyart. Majd a 27. gólt, az volt 10. sajátja!! Szenzációsan játszott. A mieink Toft Hansent tartották nehezen, 27-22-es magyar vezetésnél Ortega kért időt. Szerencsénk volt a következő támadásnál, nagy kicsit pontatlanul passzolt beállóba, de Ugalde összeszedte, 22-28! A 48. percben Nagy László kapott kettő percet, ezt nagyon nem akartuk. Ilic lőtt hetesből a kapuba, 23-28. Sigurdsson is betalál, 24-28! Nem kellett volna Nagyot kiállítani, ezt nemcsak a szívünk mondatja velünk. Megint Sigurdsson talált be aztán.

41-45. PERC: Ugalde parádésan védekezett a mérkőzésen, szinte minden német támadást megzavart előretolt emberként. Toft Hansen harcolt ki hetest a 41. percben, azt Ilic lőtte be – 18-22. Iváncsik Tamás is belőtte a hetest, az első magyart, maradt az 5 gólos differencia a 42. percben. Sulicot kiállították Narcisse-szal szemben, ez nem jött jól a mieinknek. Viszont szerencsénk volt: a Kiel eladta a lasztit, majd Nagy kapufája után visszapattant a labda a magyar játékosokhoz. Dehát jó csapatnak van szerencséje. A másik hátrányban eleresztett lövése már jó volt Nagynak, Vujin reagált rá – 19-24. Sőt, Chema kínaira adta Nagynak, fantasztikusan játszott a magyar óriás.

36-40. PERC: Sulic állt ki két percre, letarolta Narcisse-t. Toft Hansen használta ki a fórt beállóból, közelebb férkőzött a német alakulat. Emberhátrányban nehezen támadott ekkor a magyar csapat, de ahogyan egyenlő létszámban, ezúttal is a végletekig kijátszotta akcióit. Terzic lőtte a 21. magyar gólt, mégis, talpról, Sigurdsson válaszolt – 17-21. Omeyer is belelendülni látszott aztán, de Naggyal nem tudott mit kezdeni, 17-22!

31-35. PERC: Elindult a második félidő, a Kiel vezette az első támadást. Rossz volt, nem úgy a magyar, kétszer is egymás után: Nagy László, majd Chema lőtt gólt (15-18). Fazekas védése, Sigurdsson kettőperces kiállítása is a Veszprémnek kedvezett. Nagy László góljával 19-15-re vezetett a magyar csapat a 33. percre!! Fazekas, majd Omeyer véd nagyot, miközben szólt az Építők, építők rigmus a magyar tábortól. FAZEKAS, FAZEKAS! Ahlm ziccerét védte, majd Sulic talált be, 15-20! Időt kért a hazai csapat, de Fazekassal nem tudott mit kezdeni.

Hamarosan kezdődik a második félidő.

Véget ért az első félidő, a Veszprém remekel, sok a gól, ez az idegenben szerzett találatokat figyelembe véve jó hír! Vezet a magyar bajnok a Kiel otthonában 30 perc után.

26-30. PERC: Jicha kapufára lőtte a 26. percben az első hetest! Jamali szenzációs góljával ismét a Veszprémnél volt az előny, majd két elhibázott német támadás után jött egy magyar kiállítás is (Gulyás), és egy remek magyar védekezés és labdaszerzés. Sőt! Fazekas nagy bravúrja után Iváncsik Tamás rohan le Naggyal, előbbi lövi a 16. magyar gólt. Emberhátrányban elmehetett volna hárommal is az MKB, de Császár eladta a labdát. Sprenger ezt kihasználta, 15-16.

21-25. PERC: Nagy László kegyetlen nagy góljával 12-11-re vezetett a Veszprém, emberhátrányban, Vujin válaszolt azonnal. PARÁDÉ! Nagy bivalyerős kapufája után a kipattanóteladja Chema, Jicha megindult, de ott állt a magyar kapuban Fazekas és védte a ziccert! A 23. percben mégis átvette a vezetést a Kiel, először, Sprenger 13-12. Jamali, majd Toft Hansen következett, potyogtak a gólok – szerencsére mindkét oldalon. Nagy László lőtt két kapufát, majd Ugalde egy okos gólt. Rendkívül gyors volt a játék!

16-20. PERC: Marko Vujin gólja nyitotta a félidő második felét, majd Nagy remek passza után Jamali talált be. Vujin válaszolt ismét, sok a gól! 8-9. Ekkor kért időt Carlos Ortega, a mieink vezetőedzője. Az időkérés után Jamali harcolt ki egy mákos gólt, de a lényeg, hogy bement (8-10). Vujin is mákos volt, pontosabban Markós, egyre zárkózott a Kiel. Sőt, egy labdavesztés után először egyenlített a Kiel, 10-10, Jicha révén. Nagy Laci váratlan góljával hűtötte aztán a kedélyeket, miközben a magyar kapuba Fazekas állt. A 20. percben Schuch kapta az első kétperces büntetést, sajnos, jogosan. Sprenger azonnal ki is használta a fórt.

11-15. PERC: Fantasztikusan védekezett a Veszprém, Ugalde labdaszerzése után visszakapta ziccerben, és elpörgette Omeyer mellett a labdát (3-6)! Időt is kért a 12. percben a hazai edző. Vujin válaszolt azonnal, majd Chema Rodriguez ellépte a támadást, Terzic pedig csúnyán fölélőtte (4-6). Elég kapkodó volt a játék, kapkodott a magyar csapat is (Ugalde belement), Jicha viszont egy gólra felhozta a Kielt (5-6). Oneto szerzett aztán bravúrgólt (5-7), Sprenger lövését pedig védte Alilovic, de hiába, Ahlm a kipattanót bekotorta. Terzic nyugtatott meg minket szerencsés találatával, kettővel vezetett a Veszprém.

6-10. PERC: Ilic nehezen védekezett a mieinkkel szemben, vele kapcsolatban azt is emlegetik, hgy Veszprémbe költözik jövőre. Sulic lőtte a negyedik magyar gólt, majd Narcisse belemenése után Terzic került a földre, fájt is a lába. Kapkodtak a hazaiak. A 7. percben Nagy messziről lőtt mellé, majd Vujin emelkedett, eredményesen – 3-4. Sulicot nem tudták tartani a németek, majd elmehetett volna hárommal is a Veszprém, de Ugalde ziccert hibázott. A reklamáló kieli edző, Gislasson sárga lapot kapott a 9. percben, a magyar támadást félbeszakítva.

0-5. PERC: Elkezdődött a meccs, a mieink indították az első támadást. Alilovic kezdett a magyar kapuban. NAGY LÁSZLÓ lövi az elsőt (0-1). Ugalde használta ki gyorsan, hogy az első német támadás rossz volt (0-2). Jicha nevét skandálták először a hazai drukkerek (1-2), Sulicét kevésbé, remekül fordult be a veszprémi – 1-3. Ahlm beállóból szépített.

Most mutatják be a játékosokat a kieli arénában. Sokan vannak, nagyon sokan, 10 200-an. De Veszprémben is sokan lesznek.

Hamarosan kezdődik a sorsdöntő meccs és szöveges közvetítésünk.

Pokoli nehéz feladata lesz az MKB Veszprémnek a mai mérkőzésen, ugyanis a tavalyi BL győztese, a német szupercsapat Kiel ellen kellene olyan eredményt elérni, ami biztató lehet a visszavágóra.

Az MKB a csoportmeccsek alatt már találkozott a Kiellel, és idehaza legyőzte, idegenben viszont csúnya vereségbe szaladt bele Carlos Ortega csapata. Most az utóbbi kimenetel végzetes lenne, de ebben senki sem gondolkodik Veszprémben.

A mérkőzést macedón játékvezetők fújják, Nikolov és Nacevski rutinos, jó páros.

A visszavágót egyébként majd április 27-én rendezik a Veszprém Arénában.