Berki ezüstérmes az Eb-n

Egy brit verte meg az olimpiai bajnok tornászunkat a moszkvai kontinenstornán.

A címvédő Berki Krisztián6.7-es kiinduló pontú gyakorlatát mutatta be a fináléban, ahol harmadikként szólították. Melegítése jól sikerült, és a verseny előtt is a megszokottak szerint telt napja.

A hatszoros Eb-győztes gyakorlatát a rá jellemző stílusban mutatta be, ám a végén volt egy kisebb hibája, aminek hatására a leugrása sem lett tökéletes. Így 15.533 pontot kapott, ez pedig nem volt elegendő az aranyhoz, az utána következő brit Daniel Keatings ugyanis 15.600 pontot ért el, így a dobogó tetejére állhatott, míg harmadik honfitársa, az olimpiai bronzérmes Max Whitlock lett.

A magyarok szereplése ezzel befejeződött a kontinensviadalon, a csapat hétfőn 11 óra 55 perckor érkezik meg Ferihegy 2A-ra.

“Örülök az ezüstéremnek, ez is egy érem. Persze nem ezért jöttem, az aranyért szerettem volna küzdeni, de még soha nem voltam második, így egyszer ennek is kell lenni. A felkészülésem teljesen jól sikerült, igazából semmi gond nem volt. A gyakiban a végén volt egy pici rontás, ez pedig azt eredményezte, hogy a leugrásom sem lett tökéletes. Kokó bával is megbeszéltük, a gyakit meg kell csinálni, és akkor meg lett volna az arany, mivel nem volt tökéletes, így ezüstérmes lettem” – nyilatkozta a magyar tornász.

Altorjai Sándor, a tornaszövetség főtitkára ezt mondta: “A verseny után találkoztam a bírókkal, akik azt mondták, hogy a végén Krisztián lába hozzáért a lóhoz, ezért le kellett vonniuk 3 tizedet, ha ez nem lett volna, simán nyeri az Eb-t. Ennek ellenére elégedett vagyok, hiszen Krisztián hosszabb pihenőt kapott az olimpia után, most pedig visszatért oda, ahol volt, nincs semmi gond a teljesítményével, nem vallott szégyent.

Ezen az úton kell továbbhaladni, és a vb-re koncentrálni. Összességében elégedett vagyok a magyar csapat Eb-szereplésével, hiszen az ezüst mellett a négy egyéni összetett döntő nagyon nagy dolognak számított.”