Vajda Attila tetoválást kapott 30. születésnapjára

Az olimpiai bajnok szegedi kenus, Vajda Attila több mint egy hónapig Kubában edzőtáborozott, és pont erre az időszakra esett a születésnapja, március 17-e.

Attila Kubába már leragasztott karral utazott, hogy védje a bal alkarjára került új rajzot, amely a kenus által vallott értékeket, és életének legfontosabb eseményeit szimbolizálja. A kenus karján egy magyar zászló látható címerrel, amely félig eltakarja az olimpiai ötkarikát, valamint rákerültek a szenvedélyeit jelképező tárgyak is, egy kenulapát és egy gitár. Attila elmondta, hogy a magyar jelképek nem politikára utalnak, hanem a hazaszeretetére.

A tetoválást ő álmodta meg, és saját magának szánta ajándékként, de a tetoválást készítő szakember a kenus iránti tiszteletből nem fogadott el pénzt, így tulajdonképpen tőle kapta a különleges születésnapi ajándékot, amelynek „átadása” körülbelül 3,5 óráig tartott.

A kenusnak nem volt újdonság a tortúra, amellyel egy ilyen alkotás elkészítése jár, hiszen már több tetoválás díszíti a testét. „Az elsőt a 18. születésnapom után készíttettem az egyik lapockámra, de nem sikerült annyira jól, és 2005-ben készült el a szinte az egész hátamat befedő nonfiguratív minta, amely eltakarta az elsőt. A következő tetoválás a 2008-as olimpia után került rám. Miután megnyertem a döntőt, kaptam egy SMS-t attól a sráctól, aki 2005-ben készítette a tetoválásomat. Gratulált, és megírta, hogy mehetek hozzá, és varr nekem egy olyan tetoválást, amilyet akarok. Így a jobb csuklóm belső oldalát az olimpia jelképe díszíti.” – mesélte a kenus. És hogy tervez-e még többet? Természetesen, hiszen van egy kétéves kisfia, Dávid, így az ő nevét mindenképp el kell helyezni valahol. Most azonban még nem ez köti le a gondolatait, hanem az idei év első kajak-kenu erőfelmérője, a május 10-én kezdődő szegedi világkupa, ahol szeretne minél előkelőbb helyen végezni.