Berki első helyen döntős, Hidvégi lecsúszott

A moszkvai Eb-n a lólengés királya ismét bizonyított.

Elkezdődött a tényleges versenysorozat a moszkvai tornász Európa-bajnokságon. A lólengés selejtezőjében a hatszoros európa-bajnok, kétszeres világbajnok és a londoni olimpia aranyérmes versenyzője, Berki Krisztián a legnagyobb pontszámot kapta (15.800).

„Érzésre jó volt a gyakorlatom, és örülök is, hogy első helyen jutottam a döntőbe, de ez már a múlt, szombaton új nap, új verseny vár rám – nyilatkozta Berki Krisztián, akinek van már hat Európa-bajnoki címe, szombaton pedig a hetediket is szeretné elhódítani.A selejtezőben is csak magamra figyeltem, és a döntőben sem nézem majd, mit csinálnak a vetélytársak, mert ahogy mindig most is magamat szeretném legyőzni. Ha ez sikerül, nem lehet gond…”

A szer másik magyarja, Hidvégi Vid lecsúszott a nyolcas döntőről (15.060), pedig őt korábban éremesélyesnek gondolta a szakma. Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség helyszínen tartózkodó főtitkára elmondta, hogy Vid ugyan nem rontott, csak nüansznyi pontatlanságok voltak a gyakorlatában, ennek ellenére elég alacsony pontszámot kapott, 10. lett és második számú tartalék.

Egyéni összetettben Tálas Bence és Rácz Attila bejutott a legjobb 24-be. Tálas a 22., Rácz pedig a 24. helyen fejezte be a selejtezőt.

A lólengés döntőjét szombaton rendezik.