„Hazát nem cserélgetünk, mert nem fehérnemű!”

A honlapunkon található szavazás pillanatnyi állása szerint a „szurkolók", hozzászólók kétharmada nem engedné újra magyar színekben versenyezni Douchev-Janics Natasát.

Ahogyan arról írtunk, hétfőn Douchev-Janics Natasa levélben jelezte, hogy mégis Magyarországon szeretné folytatni pályafutását.

(JANICS NATASA LEVELÉT ITT OLVASHATJÁTOK EL.)

A háromszoros olimpiai bajnok egy rendkívül szövevényes történet végén gondolta meg magát, az ősz óta eltelt időszak eseményeit itt foglaltuk össze. A magyar szövetség egyértelműen örül az olimpiai bajnok döntésének, egyelőre az a kérdés, melyik klub színeiben versenyezhet újra magyarként.

Olvasóink azonban sokkal megosztottabbak Janics elhatározását és a tárt karokat illetően. Alig egy órával a honlapunkra feltett, „Visszafogadjuk-e Natasát?” kérdésre több mint ezer szavazat érkezett – látogatóink cirka kétharmada szavazott nemmel. Három óra elteltével már 3,5 ezren voksoltak és az arány a nem felé tolódott tovább (984 igen, 2487 nem)

Az, hogy érzelmi cunamit váltott ki Natasa döntése, nem is kérdés. A sport 24 mindkét cikkéhrengetegen szóltak hozzá és itt az elmarasztaló megnyilvánulások talán még nagyobb arányban vannak jelen, mint a megértőek. Éva például azt mondja: „Ez felháborító! Amilyen kiváló sportoló, jellemben olyan senkiházi!!!”, míg Zoltán sokkal toleránsabb: „Jöjjön! Lehet, hogy sok idő kellett neki, de belátta, hogy itt a helye!”

Zsófia is a nem örülünk tábort képviseli: „Ahogy lelépett, az példa értékű. Negatív példa. Helyette inkább támogassunk valóban Magyar tehetségeket, mert ők meg azért fognak elmenni, mert itt nem férnek oda a válogatotthoz.” Jutka is markáns véleményt fogalmazott meg: „Ó!!! Hát mégis csak???? (miután, ‘odakakiltunk’ a kenyéradónk asztalára????”) Hogy is van ez??? Mostmár jól fogja magát érezni??? Persze minden tiszteletem az elért eredményekér, de mint ember leszerepelt. Egyébbként HAZÁT nem cserélgetük, mert nem ‘féhérnemű!!!’ (magánvélemény).