Egygólos előnyben a Videoton

Bár helyzetei alapján bebiztosíthatta volna továbbjutását a Ligakupában a címvédő Videoton FC a DVSC-TEVA csapatával szemben, csupán egyszer tudták bevenni a Loki kapuját.
Kapcsolódó cikkek

Annak ellenére, hogy kora délután még próbálgatta erejét a nap, kora estére tisztességesen lehűlt a hőmérséklet, ám ez sem tántorította el a szurkolókat, hogy megtekintsék a Ligakupa rangadóját.

A Videoton FC még a Sousai-időkből jól megszokott kezdő tizenegyével lépett pályára, és már a 4. percben hatalmas lehetőséget puskázott el Nikolics Nemanja, aki Kovács István remek átadása után Verpecz Istvánba lőtt. Az első negyedóra után kiegyenlítetté vált a mérkőzés, a Lokinak is volt lehetősége, de Bódi Ádám éles beadása után Adamo Coulibaly csak az oldalhálót találta el. A továbbiakban Nikolicsnak volt esélye arra, hogy betaláljon, de Verpecz ismét a helyén volt. Majd, amikor már ő sem tudott volna segíteni, akkor a támadó lőtt kapu mellé. A félidő záró momentuma Luis Ramos kiálltása volt, mivel a hondurasi megütötte Tóth Balázst.

A fordulás után Czvitkovics Péter löketét hárította Mladen Bozsovics magabiztosan. Majd a 53. percben Gyurcsó Ádám 20 méteres bombáját védte nagy bravúrral Verpecz. Az 58. percben ismét a fehérvári szélső volt a főszereplő, de ezúttal a kapufa mentett. A 60. percben Kovács I. került kontaktusba Mészáros Norberttel, a földre került a vendégek 16-osán belül, Iványi Zoltán játékvezető, pedig határozottan a 11-es pontra mutatott. A megítélt büntetőt Nikolics nagy erővel lőtte a bal alsó sarokba. A találkozó végére még mindkét oldalon egy-egy nagy helyzet alakult ki, előbb a 87. percben Coulibaly egyedül vezette a labdát a fehérvári kapura, de Bozsovics nagy bravúrral védett. Egy perc múlva, pedig Kovács I. került nagy helyzetbe, ám Verpecz most is túljárt az eszén.

Így a döntés a debreceni visszavágóra maradt, amelyre március 6.-án kerül sor.

Jegyzőkönyv:

Ligakupa, negyeddöntő, első mérkőzés
Videoton FC –DVSC-TEVA 1–0 (0–0)
Székesfehérvár, 3000 néző.

Vezette: Iványi Z. (Albert, Aradi)
Videoton: M. Bozsovics – Brachi, P. Vinícius, Caneira, H. Sanchez (Paraiba, 56.) – Tóth B. (Álvarez, 71.), Mitrovics – F. Oliveira, Kovács I., Gyurcsó (Torghelle, 78.) – Nikolics N.
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut – Bódi (Sl. Bouadla, 76.), Ramos, Czvitkovics, Szakály P. (Szécsi, 82.) – Coulibaly, Rezes (Ludánszki, 73.)

Kállítva: Ramos a 45.percben      
Gólszerző: Nikolics N. (11-esből)
Edzőszemmel:

– A helyzetek kihasználása tekintetében kevesebbet kaptam a csapattól, mint amennyit vártam. Nagyon sok ziccert kialakítottunk a DVSC kapuja előtt, legalább négy alkalommal egy az egyben vezette játékosunk a labdát a kapusra. Ha csak egy gólt lőttünk volna ezekből a lehetőségekből, már elégedettebb lennék. A csapat játékát illetően viszont nincs okom panaszra. Úgy érzem, azzal a mentalitással, amellyel ma is játszottunk, idegenben is képesek leszünk gólt szerezni, és kivívni a továbbjutást. – José Gomes a Videoton FC vezetőedzője

– Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak gólhelyzetek. A kiállítás viszont nagymértékben befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. A második játékrészben úgy küldtem ki a fiúkat a pályára, hogy masszív védekezésből próbáljanak meg minél több veszélyes kontratámadást kialakítani. Kapusunknak több nagy bravúrt is be kellett ma mutatnia. Az egygólos vereség azt jelenti, hogy minden esélyünk megvan arra, hogy a visszavágón kiharcoljuk a továbbjutást. – Kondás Elemér a DVSC-TEVA vezetőedzője