Benedek Tibor újabb játékosokat néz meg

Benedek Tibor, a magyar férfi-vízilabdaválogatott szövetségi kapitánya 18 fős bő keretet hirdetett a jövő heti Volvo Kupa előtt.

Jövő hétvégén rendezik meg Kecskeméten az immár szokásos Volvo Kupát, a mieink pénteken a Junior válogatott, szombaton Kanada, vasárnap pedig Románia ellen meccselnek majd. Benedek Tibor a válogatott hivatalos honlapjának elmondta, a nemzeti csapat hétfőtől készül majd a megméretésre és pénteken utazik le a hírös városba.

A fiatal kapitány kisebb nehézségekbe ütközött a bő kerete összeállításakor: Nagy Viktor csuklósérülést szenvedett, a külföldön profiskodó játékosait pedig nem engedte el a klubjuk, mert nem Világliga-hétről van szó.

„Továbbá mivel a Junior válogatott is szerepel a Volvo Kupán, az onnan behívott játékosok nem vándorolhatnak egyik csapatból a másikba a torna során, tehát ők a Junior válogatottal készülnek” – mondta Benedek.

Így, mivel a kapitány már régebb óta tervezte ezt, új arcok is megmutathatják magukat a válogatottnál. Ők a kapus Bisztritsányi Dávid, a mezőnyjátékosok között pedig Angyal Dániel, Fülöp Bence és Somogyi Balázs.

Benedek Tibor bő kerete

Kapusok: Bisztritsányi Dávid (Eger), Decker Attila (Szolnok), Lévai Márton (Szolnok)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Vasas), Bátori Bence (Eger), Bundschuh Erik (Eger), Decker Ádám (Szeged), Fülöp Bence (Honvéd), Gór-Nagy Miklós (Eger), Hosnyánszky Norbert (Szolnok), Jansik Dávid (Honvéd), Kis Gábor (Szolnok), Mezei Tamás (Eger), Salamon Ferenc (Eger), Somogyi Balázs (Szeged), Szivós Márton (Szeged), Török Béla (Szeged), Vámos Márton (Vasas)