Valami mocorog Los Angelesben

A Lakers kosárlabdacsapata Kobe Bryant és Dwight Howard vezérletével átgázolt a Milwaukee Bucks-on az NBA-ben.

Még le sem ütötték a labdát a 2012-13-as idényben, amikor a nyáron Steve Nashért és Dwight Howardért is cserélő Lakerst minden idők egyik legjobb csapatának kiáltották ki. Ehhez képest már az óévben edzőváltás volt a patinás együttesnél, illetve Mike D’Antoni regnálása alatt sem a kívánt eredményeket hozza a Los Angeles-i gárda.

Épp ezért kell a szurkolóknak minden apró részsiker után örülni, mint ahogy tehették azt pár napja Cleveland Cavaliers ellen, illetve most a Milwaukee Bucks ellen. Ezúttal is működött a Lakers támadógépezete, Kobe Bryant mellé ráadásul most fel tudott nőni Dwight Howard is, 31-31 pontjukkal egyértelműen a hazaiak húzóemberei voltak. A kisebb vállsérüléssel játszó center ráadásul a palánok alatt is elemében volt, összegyűjtött 16 lepattanót és kiosztott négy blokkot is.

A Lakers így egymás után két mérkőzést nyert meg és elkezdheti a felzárkózást a rájátszásért folytatott küzdelemben. Nem lesz egy egyszerű menet.

A város másik büszkesége, a Clippers is nyerni tudott magyar idő szerint szerda hajnalban, a másik Los Angeles-i csapat a Houston Rockets vendégeként diadalmaskodott egy pontgazdag mérkőzésen. A vendégeknél pályára lépett Grant Hill is, aki karrierje 1000. meccsét játszotta le, az aktív játékosok közül ez neki sikerült húszadikként.

Eredmények – NBA, alapszakasz
Philadelphia 76ers–New Orleans Hornets 99–111
Charlotte Bobcats–Indiana Pacers 76–103
Brooklyn Nets–Toronto Raptors 113–106
Houston Rockets–Los Angeles Clippers 109–117
Denver Nuggets–Portland Trail Blazers 115–111
Los Angeles Lakers–Milwaukee Bucks 104–88