A legjobb klubcsapat: FTC-Rail Cargo Hungaria

Kategória: A legjobb klubcsapat: FTC-Rail Cargo Hungaria - női kézilabda.

A sportágban ritkaságszámba menően (legutóbb 1999-ben az Oslo tett így) a Ferencváros női kézilabdacsapata megvédte címét a Kupagyőztesek Európa Kupájában ebben az évben.

A döntőben a dán Viborg volt az ellenfele a mieinknek, és a hazai 31-30-as siker után idegenben is 31-30-ra győzött a magyar csapat, ezzel sorozatban második alkalommal lett első.

Elek Gábor együttese a bajnokságban a Győr mögött a második helyen végzett, de a döntőben nagyon közel állt ahhoz, hogy hosszú idő után megfossza a győrieket a bajnoki címtől. Ezzel együtt a Bajnokok Ligájában indulhatott az FTC Rail-Cargo Hungaria, és az első csoportkörből már tovább is jutott.

Kategória: A legjobb klubcsapat: FTC-Rail Cargo Hungaria

1950-ben alapították a Ferencváros kézilabda-szakosztályát.

11-szeres magyar bajnok, 12-szeres kupagyőztes.

3-szoros KEK-, 1-szeres EHF-kupa-győztes.

Jelenlegi vezetőedző: Elek Gábor (Elek Gyula, a korábbi KEK-győztes csapat legendás edzőjének és a korábbi játékos Rothermel Anna fia)

A KEK-győztes csapat névsora: Alena Abramovic, Pastrovics Melinda, Kovacsicz Mónika, Szucsánszki Zita, Szamoránsky Piroska, Zácsik Szandra, Szádvári Krisztina, Tomori Zsuzsanna, Deáki Dóra, Szarka Adriann, Cifra Anita, Dajka Bettina, Lukács Viktória, Such Nelli, Jelena Zivkovic.