Fölényesen nyert a Volán

A Sapa Fehérvár AV19 együttese 6-2-re verte az osztrák jégkorong-bajnokságban a cseh Znojmót a fehérvári jégcsarnokban.

Remekül szerepel cseh edzőjével a fehérvári csapat a bajnokságban, és ezúttal is ezt az arcukat mutatták Munróék, nem pedig az Innsbruck elleni hazai kisiklás “formáját”.

A Znojmo ellen az 5. percben szerezte meg a vezetést a Fehérvár: Ladányi-Vas-Sofron volt a korong útja, Sofron pedig a hálóba vágta a játékszert (1-0). A 18. percben Mihály kiállítását Bickell révén kihasználta a cseh csapat (1-1), majd a Fehérvár egy percre rá nagyon rosszul ment le cserére, Roznik maradt Munróval szemben és nem is hibázta el a kínálkozó lehetőséget (1-2) – számol be az albavolanhockey.hu oldal.

A 23. percben Durco bombája kötött ki a vendégkapuban egy emberelőny után (2-2), majd pár másodpercre rá, egy szép akció végén Sofron lőtt a hálóba (3-2). Nem sokkal később kézzel szerzett érvénytelen találatot a Znojmo, majd Sikorcin talált be Kacetl kapujába (4-2).

A 42. minutumban Banham átadását Johansson vágta a hálóba, háromgólosra növelve az előnyt (5-2), hogy aztán 15 másodperccel a vége előtt Metcalfe gólja jelentse a slusszpoént (6-2).

Az első harmad végét leszámítva végig uralta a mérkőzést a Sapa Fehérvár és teljesen megérdemelt győzelmet aratott! 
Az Ördögök ezzel utolsó tíz hazai meccsükön a kilencedik győzelmüket aratták!

Folytatás vasárnap a Dornbirn otthonában.

Eredmény – Erste Bank Liga:

Sapa Fehérvár AV19 – HC Orli Znojmo 6-2 (1-2, 3-0, 2-0)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3200 néző. Vezette: Fussi, Smetana, Johnston, Németh

Sapa Fehérvár AV19: Munro – Sille, Orbán, Magosi, Bailey, Benk – Pratt, Durco, Metcalfe, Johansson, Banham – Horváth, Hetényi, Sofron, Vas, Ladányi – Tokaji, Pozsgai, Kovács, Sikorcin, Mihály Vezetőedző: Jan Neliba

Znojmo: Kacetl – Planek, Sova, Jarusek, Fiala, Strömberg – Henry, Kulmala, Bickell, Pucher, Havlik – Stehlik, Stach, Müller, Seda, Lattner – Boruta, Beranek, Bartos, Roznik Megbízott edző: Petr Kucirek

Gólszerzők: Sofron (2), Durco, Sikorcin, Johansson, Metcalfe, illetve Bickell, Roznik