Cseh edzője lett a Sapa Fehérvárnak

Bemutatták a fehérvári jégkorongcsapat új vezetőedzőjét, Jan Nelibát.

A szakember edzőként háromszoros cseh és egyszeres szlovák bajnoknak mondhatja magát, és most Kevin Primeau-t váltja a Volán kispadján.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató és Jan Neliba a szerdai sajtótájékoztató elején aláírta a szerződést, amelynek értelmében a cseh szakember március 31-ig lesz a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője.

„Függetlenül attól, hogy melyik országba, melyik csapathoz szerződik az ember, mindenhol megtiszteltetés vezetőedzőként dolgozni. Majd az idő eldönti, hogy mire megyünk együtt, de abban biztos vagyok, hogy nem lesz egyszerű dolgom, ám állok a kihívások elé. Az első edzés után annyit mondhatok, hogy a csapat jó benyomást tett rám” – árulta el székfoglalójában a szakember.

„A csapat tele van bizonyítási vággyal, abszolút pozitív az új edző megítélése, és hiszünk magunkban is, abban, hogy a céljainkat összefogással elérjük” – tette hozzá Tokaji Viktor csapatkapitány.

Kevin Primeau-t a pénteki, ljubljanai vereség után menesztették. Vasárnap Palkovics Krisztián és Sille Tamás ült a kispadon a Graz ellen, akkor nyert az együttes.