Babos erős ellenféllel kezd Kínában

Vasárnap elkészítették a főtábla sorsolását a 220 000 dolláros GRC Bank Guangzhou International Women's Openen: a világranglista 63. helyén álló Babos Tímea ellenfele Bojana Jovanovszki lesz.

A 20 éves szerb teniszező jelenleg a 64., a jövő héten viszont már minden bizonnyal az első hatvan tagja lesz. A belgrádi születésű Bojana Jovanovszki 2007 óta szerepel a profik között, legjobb helyezését tavaly május 23-án ünnepelte. Akkor az 50. helyen jegyezte a WTA. Pályafutása első tornagyőzelmét idén ünnepelhette a WTA Touron, július végén a 220 000 dolláros bakui versenyen bizonyult a legjobbnak.

„Azt gondolom, hogy ezeken a versenyeken már nehéz jó vagy épp rossz sorsolásról beszélni. Jól kell játszani mindenki ellen, csak akkor van esély… Jovanovszki az utóbbi időben nagyon sok meccset nyert, WTA-tornán is győzött! Nem lesz könnyű,de ugyanakkor alig várom, hogy megkezdjem az év utolsó versenyeit. Egyébként a felkészülés jól sikerült, sokat tudtunk edzeni. Sok pálya van, jó az idő. Egy teniszezőnek nem is kell több” – nyilatkozta Babos Tímea.

Bojana Jovanovszki a Grand Slam-versenyeken még nem alkotott maradandót, Wimbledonban kétszer (2010, 2012), míg a US Openen egyszer (2012) jutott el a második fordulóba. Nemrég a New York-i viadal második körében csak 7-6, 7-6-ra kapott ki Dominika Cibulkovától.

Párosban Babos a luxemburgi Mandy Minella oldalán indul, az első ellenfél egy szabadkártyás kínai-hongkongi kettős.

Címkék: teniszbabos tímea