Francia címvédés kéziben, már másodszor

Az olimpiai férfi kézilabdatorna döntőjében Franciaország egygólos győzelmet aratott Svédország felett, így zsinórban harmadszor nyerték meg az aranyat.

Daniel Narcisse négy gólt vágott a svédeknek (Fotó: AFP)

Athén és Peking végső győztese, a francia csapat, mely négy győzelemmel és egy vereséggel jutott tovább a negyeddöntőbe, előbb a spanyolokat búcsúztatta, majd a legjobb négy között a horvátokat kapták el. A svédek, akik elképesztő statisztikát tudhatnak magukénak, ugyanis negyedszer bukták el a döntőt, előbb a dánokat majd minket intéztek el.

Körülbelül 16 percig tűnt úgy a fináléban, hogy az északiaknak van keresnivalójuk, ugyanis akkor még vezettek 6-5-re. Onnatól kezdve viszont beindult a francia henger, fordítottak 8-7-re, majd a szünetetre 10-8-as előnnyel mentek. A fordulás után hol közelebb engedték magukhoz a gallok Svédországot, hol megléptek tőlük, de szinte állandó volt a kétgólos vezetésük.

A hajrában is tartották a különbséget, így végül 22-21-re nyertek, és 2004 valamint 2008 után 2012-ben is olimpiai bajnokok lettek.

A bronzmérkőzésen a férfikéziseink a horvátokkal csaptak össze, azonban gyenge védekezésünk miatt nem sikerült fellépnünk a dobogó legalsó fokára.

Eredmény – férfi kézilabdatorna, döntő
Franciaország – Svédország 23-22 (10-8)