Mocsai Lajos: Csak magunkat hibáztathatjuk

A magyar férfi-kézilabdaválogatott szövetségi kapitánya szerint az a csapat, amely egy ilyen meccsen ziccereket ront, nem nyerhet. Az olimpiai bronzért megyünk.

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott elveszítette a svédek elleni elődöntőt a londoni olimpia kézilabdatornáján. A mérkőzésen majdnem bekövetkezett az Izland ellen látott csoda, de végül néhány 100 százalékos helyzet kihagyása miatt mégsem örülhettünk.

Mocsai Lajos, a mieink szövetségi kapitánya a meccs után nehezen találta a szavakat, de aztán mégis elmondta, miért bukhattuk el a mérkőzést:

“Az első félidőben nem tudtunk úgy a pályára jönni, hogy a csapat ritmusban, dinamikában fel tudja venni a versenyt a svédekkel. Tartottunk az átlövőiktől és a sok keresztmozgásos játékra felfűztek bennünket. Később a zavaró védelem ellen is megtaláltuk az ellenszert és a védekezésünk is feljavult, a kapusteljesítmény mellett” – szakmázott értékelése elején a mester.

“Az a csapat, amelyik ennyi zicccert kihagy a végjátékban, az nem nyerheti meg a mérkőzést, ez tiszta sor. A végjátékban egy belemenést is befújtak nekünk, ami biztosan nem volt az, de nem ez döntött. Ennek ellenére nem hibáztatom a játékosaimat, egy ilyen hőfokú meccsen előfordul, hogy valaki nem tud eléggé koncentrálni. A játékosaim a címeres mezhez hűen küzdöttek, mindent megtettek, ez most nem sikerült, nagyon szomorú vagyok, de gratulálok a svéd csapatnak. Ilyenkor, amikor egy csapat így veszt el egy meccset, még nehezebb újra felkészíteni a fiúkat, de most ez lesz a feladat” – így Mocsai Lajos.

Putics Barna, a magyar csapat egyik legjobbja: “Úgy gondolom, hogy a védekezésben nem tudtunk megfelelően teljesíteni, és sok ziccert hibáztunk elöl. Ezzel eltörtük a nyakunkat. Kénytelenek vagyunk összeszedni magunkat a bronzmeccsre, mert mindannyian éremért jöttünk ide.”

Ilyés Ferenc, a magyar csapat kapitánya: “Nagyon nehéz bármit is mondani, mert úgy készültünk, hogy a svédeket meg fogjuk verni. Izland ellen nyolcvan percet küzdöttünk, most csak a második félidőben tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, ami elég lett volna a bravúrhoz. Még mindig van egy meccs, jó lenne az érmet megszerezni. Lesz egy szünnapunk, össze kell szednünk magunkat.”

Mocsai Tamás, a magyar válogatott átlövője: “Nem volt gond azzal, hogy küzdöttünk, vagy sem, azt hiszem, mindent megtettünk a győzelemért. A svédek valamivel szerencsésebbek voltak, gratulálnom kell nekik.”