Gyurta szenzációs formában

Gyurta Dániel délelőtti országos csúcsát tovább javította a 100 méteres mellúszás elődöntőjében, és 7. idővel bejutott a fináléba.

Gyurta Dániel saját magát is meglepte azzal, hogy a 100 méteres mellúszás délelőtti előfutamában 59.76 másodperccel áttörte az egyperces álomhatárt, és megjavította az országos rekordot.

“Azt gondoltam, hogy ez majd este sikerül, de nagyon örülök neki. Nem volt könnyű, kiúsztam magam, de azért az elődöntőben megprólálok tovább javítani” – mondta Gyurta még délelőtt, és ehhez tartotta magát.

Az első elődöntőben Gyurta újra hatalmasat alakított, és 59.74-el tovább faragta a rekordot. Ez az ötödik idő volt a futamában, így bőven volt izgulnivaló a második futam előtt, amelyből csak hárman előzhették meg Gyurtát, és akkor sikerül a finálé.

Sikerült, a nagy nevektől hemzsegő második futamból csak ketten úsztak nála jobbat, így Gyurta hetedikként biztosította döntős helyét a “gyengébbik” számában.

“Nem bántam volna, ha még egy nap pihenő jut, viszont nem baj, hogy így történt, a hetedik idő lett az enyém, újabb országos csúccsal – mondta Gyurta Dániel. – Mindez ráadásul úgy jött össze, hogy a fordulómat elrontottam, de még így is javulni tudtam. Egy nap alatt kétszer kerültem egy percen belülre, elégedett vagyok”.

A nap utolsó döntőjében a 4×100 méteres női gyorsváltóké volt a medence, az USA és Hollandia öldöklő harcot folytatott egymással és Ausztráliával, végül a kengurusok nyertek (3:33.15 perc) a hollandok és az amerikaiak előtt.