Kicsúszott a britek kezéből a győzelem

Hatvan év után először játszott egyesített brit csapat, a kevés helyzetet hozó összecsapáson igazságos döntetlen született Szenegál ellen.

A britek leginkább saját csapatukra fókuszálnak, és mindenki nagy figyelemmel kísérte az egyesített hazai csapat első csoportmeccsét a szenegáliak ellen. Stuart Pearce tanítványainak nyerniük kellett, hogy ne maradjanak le csoportbeli legnagyobb riválisuktól, hiszen Uruguay már begyűjtötte a három pontot csütörtök délután.

A brit csapatban a sok fiatal mellett három túlkoros is helyet kaphatott: Ryan Giggs, Craig Bellamy és Micah Richards is ott volt a csapatban, nem úgy David Beckham, akit nem hívott be Stuart Pearce.

Az öregek pedig bizony meghálálták a bizalmat, és húsz eseménytelen perc után meg is szerezték a vezetést. Giggs ívelt be egy szabadrúgást a tizenhatoson belülre, a szenegáli védők szerencsétlenkedését Bellamy használta ki.

A manchesteri Old Traffordon 75 000 néző foglalt helyet, ám meglepve tapasztalhattuk, hogy szokatlanul halk a szurkolótábor, de talán az első félidő kevés történése miatt.

A második játékrész elején Baldé alsó sarokba tartó lövését védte bravúrral a brit kapus, és nagyon úgy tűnt, a briteknek nehéz dolguk lesz a továbbiakban.

Nagyrészt a középpályán járatta a labdát mindkét csapat, és nagyobb helyzetet nem tudtak kialakítani sem a britek, sem a szenegáliak.

Aztán jött a hidegzuhany Giggséknek: Konaté talált be a hajrában. Erre egy gyors kapufával válaszoltak a britek, de az eredmény már nem változott a végére, és látva a csoport másik két csapatát, nem lesz könnyű dolga Pearce-éknek, ha tovább akarnak jutni a csoportból.

Eredmény – London 2012, férfi labdarúgás, A csoport, 1, forduló

Nagy-Britannia – Szenegál 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Bellamy (20.) illetve Konaté (82.)