Kétszeri újraindítás után Talma pontot szerzett

A Supersport vb-sorozatának brnói futamát kétszer is meg kellett szakítani, végül Talmácsi Gábor pontszerző helyen ért célba.

A Cseh Nagydíjon az első rajtkockából a kétszeres Supersport bajnok, Kenan Sofuoglu vághatott neki a versenynek, míg a három magyar versenyző jóval hátrébb kezdett Brnóban: Talmácsi Gábor a 11., Tóth Imre a 24., Németh Balázs pedig 27. pozícióból rajtolhatott.

Sokáig nem köröztek a versenyzők, ugyanis már az első körben meg kellett szakítani a futamot egy bukás miatt. Az újrakezdést követően a török motoros elbukta a vezető pozíciót, ugyanis a korábbi Supersport világbajnok, Fabien Foret vette át az első helyet. Eközben a 2007-ben a MotoGP 125 köbcentis kategóriájának világbajnoka, Talmácsi egy helyet rontott, mivel Vladimir Leonov megelőzte őt.

Négy kör volt már csak hátra a leintésik, amikor újból a piros zászlót lengették, és ez egyben a verseny végét is jelentette. Így a francia Fromet végzett az első helyen a Cseh Nagydíjon, míg a második pozíciót a török Sofuoglu szerezte meg. A dobogó legalsó fokára az ausztrál Parkes állhatott fel.

Legjobb magyarként Talma a 12., pontszerző helyen zárt, Németh Balázs a 17. lett, Tóth Imre pedig a 19.

Eredmény – Supersport vb, Brno
1. Kenan Sofuoglu (török, Kawasaki)
2. Fabien Foret (francia, Kawasaki)
3. Broc Parkes (ausztrál, Honda)
…12. Talmácsi Gábor (Honda)
…17. Németh Balázs (Honda)
…19. Tóth Imre (Honda)