Kemény Dénes kihirdette az olimpiai keretet

A magyar férfi-vízilabdaválogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 13 játékost, akire számít a londoni olimpián.

Az olaszországi torna után ismét idehaza edz a magyar válogatott, amelynek keddi, még 17 fős tréningje után Kemény Dénes kapitány közölte a játékosaival döntését.

Ennek alapján nem utazik Londonba Baksa László, Kis Gábor, Katonás Gergely és Vámos Márton, de valamennyien részt vesznek a felkészülés utolsó szakaszában is.

Szivósnak, Hárainak és Nagy Viktornak ez lesz az első olimpiája.

“Több játékos esetében is nüanszok döntöttek. Ugyanolyan nehéz volt, mint az előző olimpiákat megelőzően. Mióta a repülő tegnap este leszállt, nem sokat aludtam és egészen ma délutánig csak ezzel foglalkoztam, hogy alapos és átgondolt legyen a döntésem. Maximálisan bízom a játékosokban és remélem, hogy a csapat kijelölése lökést ad a 13-nak” – nyilatkozta a vlv.hu oldalnak a mester.

A magyar válogatott szerdán Dublinba utazik, ahol nemzetközi tornán vesz részt a román, a horvát, a brit és a montenegrói válogatott társaságában.

A magyar vízilabda-válogatott végleges kerete
Biros Péter, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Nagy Viktor, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szécsi Zoltán, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás