Magyar pókeres a vb-siker küszöbén

A magyar zsugás, Botond „birs320” Balázs a második legtöbb zsetonnal jutott a legjobb 20-ba a World Series of Poker 1500 dolláros Hold’em tornáján.

Karnyújtásnyira vagyunk a negyedik magyar WSOP bajnoki címtől, ugyanis hatalmas sansz nyílt Botond Balázs előtt, aki az idei WSOP 43-as versenyén jutott a harmadik játéknapra, amelyet a második helyről várhat, amikor már csak 20-an vannak hátra – írja a Poker.hu.

2770 nevezővel rajtolt el a World Series of Poker 1 500 dolláros No Limit Hold’em tornája. Az első játéknapon a mezőny 320 fősre zsugorodott, amelyben három magyar játékos, Kamarás Péter, Papp Kristóf és Botond Balázs lehetett ott.

A második játéknapon már a pénzért játszottak, amit sikeresen vett mindhárom magyar zsugás, Kamarás a 230. helyen távozva 2 992 dollárt, Papp Kristóf pedig a 118. helyen 4 113 dollárt nyerve hagyta el a játékteret.

Náluk azonban sokkal jobban szerepelt, az online és élő profi Botond „birs320” Balázs, aki a legjobb 20-ba tudta verekedni magát, amikor véget ért a második nap. Ekkor a magyar kártyás a második legtöbb zsetonnal rendelkezett, így az amerikai Zach Clark mögött nagy reményekkel várhatja az utolsó napot.

Botond 1 320 000 zsetonnal, kétszeres átlag feletti stacket birtokol, Clark mindössze 22 ezer zsetonnal előzi meg őt, így kettőjüknek van a legtöbb esélye a 654 ezer dolláros fődíjra.