Magyar GP3-as pontok Valenciából

Kiss Pál Tamás a Forma-1-es Európa Nagydíj betétprogramjaként rendezett GP3-as futamokon 9. és 10. helyezést szerzett.

A szombat délutáni első futamon Kiss Pál Tamás a 9. helyről rajtolt, és kalandos verseny után, koccanások és kicsúszás ellenére ugyanabban a pozícióban ért célba, amiért 2 pontot kapott.

“Az első kanyarban történt ütközés után valahogy nem volt az igazi az autó, ezért menet közben rengeteget kellett állítanom a fékerőn, és teljesen más stílusban kellett vezetnem, mint ahogy szeretek. Mindent megtettem, hogy utolérjem a többieket, ami sikerült is, de a nagy hajszában a gumik megóvására már egyáltalán nem tudtam figyelni, így a végén a 8. helyért sajnos már nem tudtam támadni, mert addigra teljesen elkoptak a gumik az autómon” – mondta a futam után a magyar pilóta.

A vasárnap reggeli másidik futamon is a top10-ben végzett, ám ezúttal ez a pontszerzéshez már kevés volt, mivel a versenyhétvégék második futamán már csak az elsõ nyolcnak osztanak pontokat. A magyar pilóta ezzel együtt nem csalódott a vasárnap elért eredményével, mert úgy érzi, õ most is kihozta lehetõségeibõl a maximumot.

A GP3 következõ versenyét két hét múlva rendezik Silverstone-ban, ami Tamás csapata, az Atech CRS GP számára a szezon hazai futamát jelenti majd, és mint ilyen, különös fontossággal bír. “A következõ verseny nagyon fontos lesz a csapatnak, mivel a hazai versenyük következik. Épp ezért a szokásosnál kicsit korábban kiutazom majd Angliába, és elõbb a McLaren F1-es fõhadiszállásán készülök a versenyre a csapat GP3-as szimulátorával, majd a csapat saját mûhelyében is kicsit hosszabb idõt töltök el. Nagyon szeretem a silverstone-i pályát, de eddig sosem volt ott szerencsém. Remélem, idén megszakad ez a rossz sorozat” – tette hozzá Kiss Pál Tamás.