Babos párosban elődöntős Birminghamben

Babos Tímea a tajvani Hszie Szu-vejjel az oldalán bejutott a birminghami tenisztorna női páros versenyének elődöntőjébe. Akár még a finálé is összejöhet nekik, ha a fél hétkor kezdődő kisdöntőn is sikerül győzniük.

Babos ugyan szerdán Irina Falconi elleni vereségével búcsúzott egyéniben, de a Czink Melindát kiejtő Hszie Szu-vej mellett jól megy neki a játék.

A fiatal kettős az első fordulóban az angol Robson, Watson párossal csapott össze. A szigetországi duó 2-6, 1-0-s állásnál feladta a mérkőzést, így Babosék már a következő körben tudhatták magukat.

Vasárnap délután ismét pályára lépett a magyar, tajvani kiscsapat. Ellenfelük a harmadik kiemelt Grandin, Uhlirova dél-afrikai, cseh páros volt. Az első szettben jól tartották magukat Babosék, ám 4-5-ös állásnál elbukták adogatójátékukat, így az első szettet a rivális nyerte.

A második játszmában már összeszedettebben játszott a magyar érdekeltségű kettős, és magabiztosan, 6-2-re hozták is azt.

A döntő szett tíz nyert pontig tartó rövidítésében is Babosék tűntek meggyőzőbbnek. 7-7-ig szinte fej-fej mellett haladt a két csapat, ám ekkor jobban sikerült összpontosítania magyar, tajvani duónak, és 10-7-re sikerült felülkerekedniük.

A győzelemmel sincs könnyű dolguk a lányoknak: a folyamatos esőzés által létrejött csúszás miatt a 12:15-ös kezdésű megnyert találkozót követően 18:30-kor már az elődöntőben kell megmérkőzniük a Csang, Cseng kínai duóval.

Eredmény – WTA-torna, Birmingham (220 ezer dollár, fű), negyeddöntő
Babos Tímea, Hszie Szu-vej(magyar, tajvani)-Grandin, Uhlirova (3., dél-afrikai, cseh) 4-6, 6-2, 10-7