Talma vb-ponttal debütált a Supersport vb-n

A Superbike vb-sorozatának misanói Supersport 600-as futamán mindhárom magyar induló, köztük a visszatérő Talmácsi Gábor is pontot szerzett.

A három magyar a középmezőnyből indult, így a cél az első 15, azaz a pontszerzés volt. Németh Balázs Tóth Imrét megelőzve végül 12., csapattársa pedig 13. lett.

Talmának volt a legnehezebb dolga, futam közepe táján a 17. helyen motorozott, amikor a Tóth Imre és közötte haladó vetélytársuk elesett.

Tóth baj nélkül továbbment, a Lukas Pesek helyett versenyző Talmácsinak azonban reflexmozdulattal ki kellett kerülnie a póruljárt ellenfelet, ez pedig 5 hellyel visszavetette a magyar klasszist, nála a pole pozícióból rajtoló brit Sam Lowes járt rosszabbul, akinek lelassult a motorja.

Talmácsi (14-essel) megúszta az ütközést (0:18-nál):

Talmácsi így a 22. helyről kezdte a felzárkózást, amit folyamatosan gyorsulva eredményesen hajtott végre, és az utolsó előtti körben már a 15., pontszerző helyen haladt, ott is ért célba. A futamot a török Kenan Sofuoglu nyerte meg a francia Jules Cluzel és az olasz Alex Baldolini előtt.

Eredmény – Supersport vb, Misano
1. Sofuoglu (török, Kawasaki)
2. Jules Cluzel (francia, Honda)
3. Baldolini (olasz, Triumph)

…12. Németh Balázs (Honda)
…13. Tóth Imre (Honda)
…15. Talmácsi Gábor (Honda)