Brian Hastings is élete első WSOP győzelmét aratta

Andy Bloch után ismét egy neves amerikai pókeres szerezte meg első WSOP karkötőjét az idei világbajnokságon, Brian Hastings a 10 ezer dolláros Heads Up tornán ért fel a csúcsra.

Három nap küzdelem után Brian Hastings szerezte meg a győzelmet a World Series of Poker 10 ezer dolláros No Limit Hold’em Heads Up tornáján, az amerikai online specialista első WSOP karkötőjét nyerte – írja a Poker.hu.

Nem a legnépszerűbb versenyek közé tartoznak a Heads Up versenyek, pláne ha a nevezési díj 10 ezer dollárt tesz ki. Ennek ellenére 152 játékos így is elindult a tornán, akik közül 24-en egyből szerencsésnek mondhatták magukat, ugyanis előnyerővé váltak.

Köztük volt a későbbi győztes Brian Hastings is, aki azonban a későbbiekben bizonyította rátermettségét, a következő két körben legyőzte James Rumptz-ot és Emil Patelt, amivel a legjobb 32 közé jutott.

Ez egyben már fizetős helyet eredményezett számára, ami csodák-csodájára az első ITM-e (In The Money) volt WSOP versenyen.

Ezen felbuzdulva meg sem állt a legjobb négyig a második napon, ahol Tommy Chen várta, aki azonban nem okozott számára különösebb nehézséget, így a döntőben a másik ág győztese, a Brock Parkert legyőző Jason Mo várta.

A két agresszív stílusáról megismert játékos nem sokáig csépelte egymást, végül Hastings örülhetett, a döntő partiban A-4-el adta meg Mo Q-9-re mondott allinjét. A boardra a A-8-J-Q-7 közös lapok érkeztek, így Hastings ászpárral nyerte meg a versenyt.

A mindössze 24 éves amerikai zsugás élete első WSOP karkötőjét szerezte, amely mellé 371498 dollár is járt.