Tragédia az olasz futballpályán

Halálos tragédia történt szombaton az olasz futballbajnokságban: összeesett a pályán, majd kórházba szállítás után elhunyt Piermario Morosini, a Livorno középpályása.

A 25 éves középpályás a pescarai Stadio Adriaticóban rendezett meccs 31. percében zuhant a földre, a szemtanúk szerint a labdától messze történt az eset. Az azonnali orvosi segítségnyújtásnál szívmasszázst kapott, majd defibrillátort is alkalmaztak, miután leállt a szíve.

Ezután a pescarai Santo Spirito kórházba szállították a játékost, aki akkor már eszméleténél volt, amikor betették az mentőautóba.„A szemembe nézett” – mondta a Corrierrének a Pescara általános igazgatója, Danilo Iannascoli, akit arról is kérdeztek, tényleg lassan érkezett-e meg a mentő? „Nem tudom, de az biztos, hogy egy kocsi miatt először nem tudta megközelíteni a pályát”.

A Corrierre dello Sport beszámolója szerint a sportolónak a mentőautóban ismét, többször is leállt a szíve. Ekkor mesterséges kómába helyezték, hogy egy külső készülékkel dobogtassák a szívét, ám nem sikerült visszahozni az életbe.

Az olasz szövetség szombaton kora este közölte: a halálos tragédia miatt törölte az összes hátralévő hétvégi mérkőzést az általa szervezett bajnokságokban. Már a szombaton hat órára kiírt Milan-Genoa meccset sem rendezik meg.Az MTI híre szerint Giovanni Petrucci, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke azt kérte, hogy szombaton és vasárnap az összes olaszországi sportrendezvényen tartsanak egyperces gyászszünetet.