Böczögő fájós könyökét is legyőzte

Szombaton a tornászok országos bajnokságának első napi szerenkénti fináléit rendezték a Tornacsarnokban, ahol valamennyi szeren más-más bajnokot avattak.

A férfiaknál lólengésben az olimpiai indulók, Berki Krisztián és Hidvégi Vid távollétében, Kállai Zoltán diadalmaskodott, aki 14.850 ponttal a nap legmagasabb pontszámát kapta hibátlanul kivitelezett, 6.3 kiinduló pontú gyakorlatára.

Mint ismeretes, a világbajnok Berki megfázással küszködik, így már a csütörtöki selejtezőn sem vett részt, míg Hidvégi szombaton reggel lépett vissza, ugyanis belázasodott. Mindketten még a múlt hétvégi kínai Világkupán fáztak meg.

Talajon Babos Ádám győzött, gyűrűn pedig a csütörtöki újdonsült összetett országos bajnok, Tálas Bence állhatott a dobogó tetejére.

A nőknél az olimpiai résztvevő Böczögő Dorina nyerte az ugrást, felemáskorláton pedig harmadik lett. Böczögő korábbi könyökzúzódása már jobban van, így könnyített ugrásait hibátlanul kivitelezte. Felemáskorláton hibázott, mindenesetre elégedett a bronzéremmel, hiszen a januári londoni tesztverseny óta könyöke miatt mindössze 5 napja kezdte el ezt a szert újra gyakorolni.

Itt a szombathelyi Jelencsics Dorina nyakába került az aranyérem.